Tηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου – Λαβρώφ για την Ουκρανία

Tηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου – Λαβρώφ για την Ουκρανία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, είχε σήμερα, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014, από τα Τίρανα, όπου βρίσκεται, τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρώφ, για τις κρίσιμες εξελίξεις στην Ουκρανία.

 Ο κ. Βενιζέλος, τόνισε στον κ. Λαβρώφ ότι η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., πάντα σε συνεννόηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου, είναι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, μέσα σε ένα συμμετοχικό και δημοκρατικό πλαίσιο που διασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αποτρέπει την  κλιμάκωση της βίας σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου. 

 Ο κ. Λαβρώφ παρουσίασε την επίσημη ρωσική θέση, τονίζοντας ιδιαιτέρως την ανάγκη οι συμφωνημένες λύσεις στην Ουκρανία, να διασφαλίζουν τόσο τη συμμετοχή όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων όσο και τη συμμετοχή όλων των περιφερειών της Ουκρανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή