Διαχωριστική γραμμή Κουβέλη έναντι Ν.Δ., αλλά και ΣΥΡΙΖΑ

Διαχωριστική γραμμή Κουβέλη έναντι Ν.Δ., αλλά και ΣΥΡΙΖΑ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίπτει τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ υπό τις παρούσες συνθήκες ο κ. Φώτης Κουβέλης, ο οποίος παράλληλα τονίζει ότι αντιστοίχως «δεν καθίσταται δυνατή» και με την αξιωματική αντιπολίτευση, αναφερόμενος «στον λαϊκισμό, τη δημαγωγία, την αντιφατικότητα και την υποσχεσιολογία του ΣΥΡΙΖΑ». Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διασαφήνισε ότι δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον επόμενο Φεβρουάριο. Και διευκρίνισε ότι η ΔΗΜΑΡ θα υποστηρίξει όποιον υποψήφιο συνδέεται με την πολιτική, οριοθετώντας, πρακτικά, την κατεύθυνσή της.

Κριτική στην τρόικα

Επίσης, προχώρησε και σε εκτενή αναφορά ως προς την τρόικα και τα θέματα που οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θέτουν εκ νέου προς συζήτηση. Συγκεκριμένα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να «αποκρούσει τις απαράδεκτες επιλογές και επιταγές» της τρόικας, κυρίως σε ό,τι αφορά τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών. Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι η Αθήνα έχει δυνατότητες «ισχυρής διαπραγμάτευσης» έναντι των δανειστών, οι οποίες πηγάζουν από την «ομολογία των πάντων» πως το πρόγραμμα στήριξης της χώρας έχει λάθη.

Περιθώριο «αλλαγών»

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αποδέχθηκε μεν ότι υπάρχει περιθώριο «αλλαγών», υπογράμμισε δε πως η ρητορεία περί επιστροφής σε όσα ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια είναι «ουτοπική και δημαγωγική».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αποσύνδεσε, επίσης, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών από την πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών, τονίζοντας, ωστόσο, ότι αν «κάποια αντιπολιτευόμενη παράταξη» κερδίσει με σημαντική διαφορά, αρκετοί θα θέσουν ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Εμμέσως πλην σαφώς, ο κ. Φώτης Κουβέλης υπονόησε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τον κ. Γ. Σγουρό για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ απέρριψε και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί ανάγκης να δοθεί στις εκλογές του Μαΐου «αντιμνημονιακό μήνυμα». Αναφερόμενος στην περίοδο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης παρατήρησε ότι «η Νέα Δημοκρατία έδειχνε συμπεριφορά μονοκομματικής κυβέρνησης, την οποία στήριζε και το ΠΑΣΟΚ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή