Πρόοδο σε διαθεσιμότητα και μεταρρυθμίσεις βλέπει η Τρόικα

Πρόοδο σε διαθεσιμότητα και μεταρρυθμίσεις βλέπει η Τρόικα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και θα υπάρξει και νέα σύσκεψη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας, έγινε γνωστό αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο πλευρών το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μια συνάντηση που διεξήχθη, όπως αναφέρθηκε, σε θετικό κλίμα, δεδομένου ότι αναγνωρίστηκε από τους εκπροσώπους των δανειστών η πρόοδος που έχει επιτευχθεί τόσο στο επίπεδο της διαθεσιμότητας και του στόχου των υποχρεωτικών απολύσεων από το δημόσιο, όσο και σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα μέλη της τρόικας αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο των συμφωνηθέντων ποσοτικών στόχων, ενώ κοινός τόπος διαπιστώθηκε ως προς την υλοποίηση των 15.000 υποχρεωτικών αποχωρήσεων από το δημόσιο, για τη διετία 2013-2014 και οι οποίες βρίσκονται εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος.

Επίσης, απτά αποτελέσματα παρουσιάστηκαν από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στο θέμα της διαθεσιμότητας, δεδομένου ότι έχουν ενταχθεί στο εν λόγω καθεστώς, πάνω από 21.000 υπάλληλοι (πρώτο κύμα διαθεσιμότητας με 12.700 υπαλλήλους και οι περίπου 9.000 υπάλληλοι από τον ΕΟΠΥΥ).

Επίσης, με ικανοποίηση, όπως αναφέρθηκε, άκουσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας τις πρωτοβουλίες που έλαβε το υπουργείο για την επιτάχυνση της απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης στο δημόσιο, καθώς και στη μείωση των διοικητικών βαρών που προωθούνται σε 13 τομείς της οικονομίας, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.

Τέλος έγινε γνωστό ότι παρουσιάστηκαν οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας και ακόμη η πρόοδος που σημειώνεται στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.-

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή