ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τη συμμετοχή Σαμαρά – Μπαρόζο η συνεδρίαση στην Αθήνα της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ

me-ti-symmetochi-samara-amp-8211-mparozo-i-synedriasi-stin-athina-tis-epitropis-ton-perifereion-tis-ee-2010295

Με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο στην Αθήνα η Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ (ΕτΠ) η οποία από κοινού με την Περιφέρεια Αττικής θα καλωσορίσουν στο Μέγαρο Μουσικής περισσότερους από 800 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων 300 μέλη της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. και άλλους τοπικούς και περιφερειακούς πολιτικούς αξιωματούχους.

Την προηγούμενη μέρα και ειδικότερα το απόγευμα της Παρασκευής, σε τρεις συνεδρίες υψηλού επιπέδου, οι μετέχοντες στη συνεδρίαση θα συζητήσουν για την πρόοδο της υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την ανάπτυξη και την εργασία. Η ΕτΠ θα παρουσιάσει και τη Διακήρυξη των Αθηνών, με προτάσεις για το μέλλον της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020».

Το Σάββατο ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών Ραμόν Λουίς Βαλκάρθελ και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, θα καταθέσουν τις απόψεις τους για το μέλλον της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕτΠ η εν λόγω συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Δημόσια Τηλεόραση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ