Βενιζέλος με Γλέζο για το κατοχικό δάνειο

Βενιζέλος με Γλέζο για το κατοχικό δάνειο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφορικά με το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις ενημέρωσε προφορικά χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο, στον απόηχο της έντονης διαμαρτυρίας του τελευταίου ότι η κυβέρνηση κωλυσιεργεί για το ζήτημα. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, επίσης, τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν από ελληνικής πλευράς, τα οποία ο κ. Γλέζος δήλωσε ότι θα πρέπει να είναι «πολιτικές ενέργειες από όλες τις πλευρές και ιδιαίτερα από τη σημερινή κυβέρνηση». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε σε συνέντευξή του (Real FM) ότι ήταν διαφορετική η μεταχείριση που επιφύλαξε η Γερμανία προς την Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες τόσο αναφορικά με τις επανορθώσεις που καταλόγισε η Επιτροπή των Παρισίων το 1946, όσο και αναφορικά με το αναγκαστικό δάνειο, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ζήτημα θα τεθεί στον πρόεδρο της Γερμανίας, Γιόακιμ Γκάουκ, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας, από τους συνομιλητές του.

Με Παπούλια – Τσίπρα ο Γκάουκ

Ο κ. Γκάουκ πρόκειται να γίνει δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και το απόγευμα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, θα συναντηθεί με τον κ. Βενιζέλο, αλλά και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να συνοδεύεται από τον κ. Γλέζο. Αύριο, οι κ. Παπούλιας και Γκάουκ θα μεταβούν αεροπορικώς στα Ιωάννινα και από εκεί στο δημοτικό διαμέρισμα Λιγκιάδων, όπου ο Γερμανός πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των εκτελεσθέντων από Γερμανούς στρατιώτες κατοίκων του χωριού και θα εκφωνήσει ομιλία. Το απόγευμα, οι κ. Παπούλιας και Γκάουκ θα επισκεφθούν τη συναγωγή στην πόλη των Ιωαννίνων και θα συναντηθούν με μέλη της τοπικής εβραϊκής κοινότητας. Η επίσκεψη του κ. Γκάουκ θα ολοκληρωθεί με επιστροφή στην Αθήνα και αναχώρησή του για τη Γερμανία αύριο το βράδυ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή