Κείμενο στήριξης «101» στη ΔΗΜΑΡ

Κείμενο στήριξης «101» στη ΔΗΜΑΡ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«58 στηρίζουν την “Ελιά” και 30 τον Σταύρο Θεοδωράκη; Εμείς θα απαντήσουμε με ακόμη περισσότερα ονόματα».

Κάπως έτσι, ίσως, σκέφτηκαν στη ΔΗΜΑΡ και χθες απέστειλαν στα ΜΜΕ μια λίστα με 101 πρόσωπα με τα οποία ο κ. Φώτης Κουβέλης θα επιχειρήσει να δημιουργήσει τον δικό του κεντροαριστερό πόλο. Τη «Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία» όπως είναι ο τίτλος της νέας παράταξης που θα διεκδικήσει την ψήφο στις ευρωεκλογές με πρωταγωνιστές βέβαια τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ. Αλλωστε και οι περισσότεροι απ’ όσους υπέγραψαν τη διακήρυξη αρχών του νέου αυτού πολιτικού σχήματος ανέκαθεν κινούνταν στον ευρύτερο αυτό χώρο.

Εχει, ωστόσο, ενδιαφέρον ότι τη διακήρυξη υπογράφουν και πρόσωπα που δεν ανήκαν μέχρι τώρα -οργανικά τουλάχιστον- στη ΔΗΜΑΡ. Οπως ο συγγραφέας Βασ. Βασιλικός, οι πανεπιστημιακοί Δημ. Δασκαλάκης, Γ. Δρόσσος, Γ. Κυριόπουλος, Γ. Σωτηρέλης, Γ. Τσαμουργκέλης, οι ηθοποιοί Στ. Μάινας και Ν. Αρμένης και οι δημοσιογράφοι Ριχ. Σωμερίτης και Στ. Μαλέλης. Μεταξύ, βέβαια, των 101 ονομάτων βρίσκονται, όπως αναμενόταν, και αρκετά πάλαι ποτέ στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, στο νέο αυτό εγχείρημα μετέχουν οι πρώην υπουργοί Χ. Καστανίδης, Π. Μπεγλίτης και Στ. Μανίκας, όπως και οι πρώην βουλευτές Αργ. Λαφαζάνης, Ανδ. Τριανταφυλλόπουλος, Μ. Σταυρακάκης, Αχμέτ Ιλχάν, Ηλ. Θεοδωρίδης, Θαν. Οικονόμου, και Γ. Παπαμανώλης, ενώ το ίδιο κείμενο υπογράφει, βέβαια, και η τελευταία «μετεγγραφή» της ΔΗΜΑΡ η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά.

Επί της ουσίας τώρα, οι 101 υπογράφοντες ζητούν μια «ισχυρή πολιτική εντολή του ελληνικού λαού για να διαδραματίσουμε σημαίνοντα ρόλο στη μελλοντική συγκρότηση κυβερνήσεων συνεργασίας που θα αλλάξουν τις ασκούμενες πολιτικές προς όφελος της χώρας» Καθίσταται σαφές, δηλαδή, ότι η συνεργασία αυτή δεν είναι ευκαιριακή και ότι θα δοκιμαστεί και στις εθνικές εκλογές, όπως κι αν γίνουν. Κάτι που σημαίνει ότι η ΔΗΜΑΡ, όπως την ξέραμε, παύει πλέον να υφίσταται, καθώς στο εξής το κόμμα του κ. Κουβέλη θα οφείλει και στο αρτικόλεξό του να περιλάβει το δεύτερο συνθετικό «Προοδευτική Συνεργασία».

Το αν όλα τούτα, βέβαια, θα πείσουν τους πολίτες ότι όντως συνιστούν κάτι πραγματικά καινούργιο, θα φανεί στις κάλπες. Οπως, άλλωστε, και το εγχείρημα της «Ελιάς» που περιβάλλει πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή