Έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τροπολογία στο «πόθεν έσχες»

Έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τροπολογία στο «πόθεν έσχες»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τροπολογία, που προβλέπει αλλαγές στον αναδρομικό έλεγχο περιουσιακής κατάστασης δημοσίων προσώπων, η οποία κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας και την υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης και του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κατήγγειλε «απαράδεκτη μεθόδευση, και μαγειρέματα από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης», ενώ ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας, τονίζοντας ότι έγινε αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί καμία συζήτηση ή ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη η τροπολογία επιφέρει τρεις ουσιαστικές αλλαγές στον ισχύοντα νόμο για τον αναδρομικό έλεγχο: μεταθέτει για ακόμα έναν χρόνο την προθεσμία ολοκλήρωσης του αναδρομικού ελέγχου, καταργεί τη ρύθμιση για έλεγχο δύο χρόνια πριν την ανάληψη των καθηκόντων του εκάστοτε υπουργού και ελαφραίνει τις συνέπειες και τις ποινικές και τις χρηματικές, για όσους οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» θεωρηθούν ανακριβείς.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το κόμμα του έχει προτείνει, τα όποια λειτουργικά προβλήματα που διαπιστώθηκαν στην εφαρμογή του νόμου 4065/2012 για τον αναδρομικό έλεγχο από το 1974 και μέχρι σήμερα των δημοσίων προσώπων, θα πρέπει πρώτα να συζητηθούν στην Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής και στη Διάσκεψη των Προέδρων.

«Με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και με απαράδεκτη μεθόδευση επιχειρείται να επιβάλουν αυτό που θέλουν, προχωρώντας σε ουσιώδεις αλλαγές, όπως αυτή για το σβήσιμο ποινικών ευθυνών», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδημούλης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή