Αλλεπάλληλες συσκέψεις με την Τρόικα

Αλλεπάλληλες συσκέψεις με την Τρόικα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του υπουργού Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση, με τους επικεφαλής της Τρόικας, για το φλέγον ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, ενώ από το πρωί υπάρχει μπαράζ διαβουλεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και των ελληνικών αρχών. Στις 10 το πρωί συναντήθηκαν οι επικεφαλής της Τρόικας με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κώστη Χατζηδάκη, ενώ ακολούθησε σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας, κ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, την ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας και τη γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας, κ. Χριστίνα Παπανικολάου. Με τον κ. Χατζηδάκη, οι επικεφαλής της Τρόικας συναντήθηκαν και μετά τη μια το μεσημέρι, όπου τα βασικότερα θέματα ήταν η διαχείριση των κόκκινων δανείων από το 2015 και η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προτείνει ο ΟΟΣΑ.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα του υπουργείου Ενέργειας, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι η Τρόικα δεν έχει ακόμη απαντήσει εάν αποδέχεται το πακέτο μείωσης ενεργειακού κόστους προς τις μεγάλες βιομηχανίες, ύψους 150 εκατ. ευρώ, ενώ δείχνει να αποδέχεται τα νομοσχέδια για την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και την μικρή ΔΕΗ. Με τον υπουργό Ναυτιλίας, συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα και στέλεχος του υπουργείου ανέφερε ότι δεν υπάρχει συμφωνία σε κάποιο, τονίζοντας ότι η Τρόικα ζητεί την κατάργηση των υποχρεωτικών συνθέσεων των πληρωμάτων στην ακτοπλοΐα και των υποχρεωτικών συνδέσεων. Παράλληλα, όπως διευκρίνισε το ίδιο στέλεχος, «εμείς δεν μπορούμε να χωρίσουμε τις γραμμές σε low και high cost». Αυτή την ώρα, στο ΥΠΟΙΚ θα βρεθούν στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστοτικής Σταθερότητας και της ΤτΕ, εν αναμονή των σημερινών ανακοινώσεων των stress tests των ελληνικών τραπεζών από την ΤτΕ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή