Απεσύρθη η τροπολογία για τη διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων

Απεσύρθη η τροπολογία για τη διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή χρονική αναστολή στην ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης, που αποδεσμεύει τις μεταβολές στην υπηρεσιακή κατάσταση υπαλλήλων του Δημόσιου από τις απαγορεύσεις τις οποίες θέτει ο νόμος για τις προεκλογικές περιόδους, αποφάσισε χθες να δώσει η κυβέρνηση.

Ετσι, τροπολογία, η οποία ρύθμιζε το συγκεκριμένο θέμα και που επιχειρήθηκε να ενταχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αποσύρθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες θα επανακατατεθεί από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη στο σχέδιο νόμου για την κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών που εισάγεται την Τρίτη προς επεξεργασία και ψήφιση στην Ολομέλεια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διάταξη θα επαναδιατυπωθεί ώστε, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, να μην υπάρχουν περιθώρια παρερμηνειών από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

«Δεδομένου ότι ο θεσμός της διαθεσιμότητας έχει στόχο την ορθολογική κατανομή του προσωπικού και τη βέλτιστη αξιοποίησή του, προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και προκειμένου οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας να μετακινηθούν εντός των προβλεπομένων από τον νόμο χρονικών ορίων, προτείνεται η αναστολή της απαγόρευσης που αφορά την έκδοση πράξεων που αφορούν τον διορισμό ή την πρόσληψη ή τη μετάταξη, καθώς και οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού που έχει τεθεί σε κινητικότητα», υπογραμμιζόταν στην αιτιολογική έκθεση που συνόδευε την τροπολογία. Κυβερνητικά στελέχη υπογράμμιζαν ότι καθίσταται σαφές πως δεν ισχύει η ένσταση που εγείρει η αντιπολίτευση, ότι δηλαδή η εν λόγω ρύθμιση ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή