Ο Φ. Φίλιος δεν εξελέγη υποψήφιος δήμαρχος

Ο Φ. Φίλιος δεν εξελέγη υποψήφιος δήμαρχος

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά τα θετικά δημοσκοπικά αποτελέσματα που ήθελαν τον Φίλιππο Φίλιο να λαμβάνει ποσοστό 36% στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, ο σημερινός δήμαρχος δεν εξελέγη υποψήφιος της κίνησης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» στις εκλογές της παράταξής του. Σε σύνολο 262 μελών ψήφισαν 220 και εξελέγη υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης ο κ. Θωμάς Μπέγκας, σημερινός αντιδήμαρχος, με ψήφους 120 έναντι 95 που ψήφισαν τον νυν δήμαρχο. Τα αποτελέσματα έχουν φέρει αναστάτωση στην πόλη – καθώς ο Φίλιππος Φίλιος, που είχε εκλεγεί ως ανεξάρτητος με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, της Αριστερής Ανεξάρτητης Παράταξης και άλλων κεντροαριστερών κινήσεων, θεωρούνταν πετυχημένος δήμαρχος που είχε εξασφαλίσει την επανεκλογή του.

Αντιδράσεις υπάρχουν και στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς 15 από τους 25 συμβούλους της πλειοψηφίας εκφράζουν σοβαρές ενστάσεις. Πηγές που γνωρίζουν καλά τις διαδικασίες τονίζουν ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην παράταξη οφείλεται στη συσπείρωση που πέτυχε ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ σε τοπικό επίπεδο.

O κ. Φίλ. Φίλιος έχει εκλεγεί τρεις φορές δήμαρχος Ιωαννίνων. Πρώτη φορά το 1986, παρέμεινε δήμαρχος για δύο συνεχείς τετραετίες έως το 1994. Αν και προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, από το ’94 και μετά κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος και επανεξελέγη το 2010. Μαζί με τον σημερινό δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη, ίδρυσε το 2006 την ομάδα για την ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση την οποία σήμερα αποτελούν 5 δήμαρχοι (εκτός των προαναφερθέντων στην «Πρωτοβουλία των πέντε» συμμετέχουν οι δήμαρχοι Αθηναίων Γ. Καμίνης, Πατρέων Γ. Δημαράς, Βόλου Π. Σκοτινιώτης.

Οσον αφορά το εάν θα είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, ο Φίλ. Φίλιος δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει πώς θα κινηθεί στη συνέχεια. Τονίζει, πάντως, ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει όσον αφορά την προώθηση της απαγκίστρωσης της αυτοδιοίκησης από τους κομματικούς μηχανισμούς καθώς «η ιδέα της ανεξάρτητης αυτοδιοίκησης είναι στόχος ζωής για μένα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή