Τετ α τετ Σαμαρα – Μπαρόζο για την Τρόικα

Τετ α τετ Σαμαρα – Μπαρόζο για την Τρόικα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία της παρουσίας του κ. Εμμανουέλ Μπαρόζο στην Αθήνα για τη διήμερη διάσκεψη της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. αναμένεται να εκμεταλλευθεί ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να ενημερώσει αναλυτικά τον επικεφαλής της Κομισιόν για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και Τρόικας.

Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, τη Δευτέρα, η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με την τρόικα παραμένει αργή, τα ανοικτά μέτωπα σημαντικά ενώ και το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που αποκτά χαρακτηριστικά δοκιμού προβλήματος στις σχέσεις ευρωζώνης–ΔΝΤ, επιβαρύνει σημαντικά το κλίμα των συζητήσεων.

Ο κ. Μπαρόζο αναμένεται απόψε στην Αθήνα προκειμένου αύριο να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή διάσκεψη των περιφερειών μαζί με τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόιερ. Αύριο θα έχει γεύμα εργασίας με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά κατά τη διάρκεια του οποίου θα τεθούν όλα τα ζητήματα.

Παρά το γεγονός ότι η παρουσία του Προέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα έχει συμβολική σημασία, σε αυτή την κρίσιμη καμπή των διαπραγματεύσεων, ωστόσο κρίσιμο παραμένει αν και τί θα επιλέξει να πει δημοσίως ο κ. Μπαρόζο για το ελληνικό πρόγραμμα. Περιθώρια να προκαταλάβει τη συνεδρίαση του Eurogroup, προφανώς, δεν υπάρχουν, ωστόσο μία δήλωσή του που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει απεμπλοκή της διαπραγμάτευσης θα ήταν εξαιρετικά ευπρόσδεκτη από την ελληνική πλευρά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή