Τακτική πόλωσης από ΣΥΡΙΖΑ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις εξελίξεις, ζυμώσεις και διεργασίες στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς παρακολουθούν στενά στον ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό ζητούμενο για την Κουμουνδούρου να καταρτισθεί εκείνη η στρατηγική που θα της επιτρέψει να καρπωθεί τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη, να διεμβολίσει τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και να μην αφήσει περιθώριο να κερδίσουν έδαφος πολιτικά σχήματα που θα ανακόψουν την προσέλκυση ψηφοφόρων, η οποία –ούτως ή άλλως, όπως αποτυπώνεται δημοσκοπικά– παρουσιάζει στασιμότητα. Η βασική επιλογή των επιτελών της Κουμουνδούρου σε αυτήν την προσπάθεια είναι, όπως κατέστησε σαφές ο ίδιος ο κ. Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στα στελέχη του κόμματος από την Αττική, την περασμένη Παρασκευή, η τακτική της πόλωσης. Στην πορεία προς τις εκλογές του Μαΐου, στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξουν να κυριαρχήσει η θέση ότι η επιλογή των ψηφοφόρων είναι ανάμεσα σε δύο μπλοκ πολιτικών δυνάμεων, αυτό της κυβέρνησης και όσων συμπορεύονται μαζί της και ένα δεύτερο με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε χθες στη στρατηγική αμφίπλευρης διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά (ΣΚΑΪ) ότι «η δική μας πολιτική περί συμμαχιών αναφέρεται σε ένα πολιτικό τόξο δυνάμεων από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά μέχρι τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας που αποστασιοποιούνται από τις νεοφιλελεύθερες και τις μνημονιακές πολιτικές», ενώ πρόσθεσε ότι «αντικειμενικά έχει δημιουργηθεί ένας πολιτικός διπολισμός με κεντρικό θέμα, αν θα ακολουθήσουμε, τον δρόμο των κυρίαρχων στρατηγικών επιλογών που έχουν φανεί τα όριά τους και είναι ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός ή θα αναζητήσουμε ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο για την Ελλάδα και για την Ευρώπη».

Τις προοπτικές ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς σχολίασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης (Ρ/Σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ), ο οποίος τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να ανασυνθέσει και να ενώσει κάποιος την Κεντροαριστερά όντας εχθρικός προς την Αριστερά» και μίλησε για δυνάμεις που έχουν επιλέξει «να λειτουργούν ως υποστήριγμα της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής του Μνημονίου».

Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στο Δουβλίνο

Ο κ. Τσίπρας πραγματοποιεί χθες και σήμερα διήμερη επίσκεψη στην Ιρλανδία, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν. Σε δηλώσεις στο Δουβλίνο, προσδιόρισε το δίλημμα των ευρωεκλογών ανάμεσα στο «αν θα συνεχίσουμε με την τρόικα» ή «θα διεκδικήσουμε να ζήσουμε χωρίς τις δικές τους συνταγές της αποτυχίας, αν θα οικοδομήσουμε μια νέα Ευρώπη, την Ευρώπη των λαών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή