Στον Κορυδαλλό η ακρόαση Χ.Α.

Στον Κορυδαλλό η ακρόαση Χ.Α.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού και όχι σε χώρο εντός του Κοινοβουλίου είναι πιθανόν να ζητηθεί από τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρ. Αυγής να τοποθετηθούν επί εισαγγελικού αιτήματος για άρση της βουλευτικής τους ασυλίας, προκειμένου να προχωρήσει η έρευνα επί αδικημάτων που τους βαρύνουν.

Τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που συνεδρίασαν χθες, κατόπιν εισήγησης του κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, κατ’ αρχάς να ζητήσουν επισήμως από την εισαγγελέα των φυλακών να παράσχει ειδική άδεια μεταφοράς των προφυλακισμένων στη Βουλή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκεί η προβλεπόμενη από τον Κανονισμό διαδικασία ακρόασης του βουλευτή, του οποίου η άρση ασυλίας ζητείται. Δεδομένου, ωστόσο, ότι προϋπήρξε άρνηση της εισαγγελικής αρχής σε πρόσφατο αίτημα των ίδιων των προφυλακισμένων –με άλλη αφορμή, τότε– για μετάβασή τους στη Βουλή, τα μέλη της Επιτροπής φαίνεται να συμφώνησαν πως στην περίπτωση που υπάρξει εκ νέου άρνηση, θα ζητήσουν άδεια να μεταβούν εκείνοι στον Κορυδαλλό προς ακρόαση των εν λόγω. Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί αύριο.

Χθες, εξάλλου, αποφασίστηκε από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛ να ζητηθεί από την Ολομέλεια η μη άρση της ασυλίας του κ. Γερ. Γιακουμάτου, για τη γνωστή υπόθεση που τον αφορά. Υπέρ της άρσης ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές. Η Χ.Α. δήλωσε «λευκό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή