ΣΥΡΙΖΑ: υπέρ άρσης ασυλίας βουλευτών Χ.Α.

ΣΥΡΙΖΑ: υπέρ άρσης ασυλίας βουλευτών Χ.Α.

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την Κομοτηνή αρχίζει αύριο την έξοδό του προς την περιφέρεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, εγκαινιάζοντας έτσι την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος για την υποστήριξη των κατά τόπους υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και για τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί το επόμενο διάστημα αρκετές πόλεις της επαρχίας, ενώ -στο πλαίσιο της προσπάθειας να ενισχυθεί η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, να αυξηθούν τα ποσοστά του και να επιτευχθεί ο στόχος μιας ξεκάθαρης επικράτησης με σαφή διαφορά από τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές- με εξορμήσεις στην επαρχία έχουν επιφορτισθεί όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.

Χθες, σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζητήθηκε η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για τη θέση που θα τηρήσουν οι βουλευτές κατά την ψηφοφορία επί του αιτήματος άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η εισήγηση εγκρίθηκε και αποφασίσθηκε να υπερψηφισθεί το αίτημα για άρση ασυλίας, όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ακροάσεων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Παράλληλα, αποφασίσθηκε, στη συζήτηση που θα γίνει για το θέμα στην Ολομέλεια, να γίνει εφ’ όλης της ύλης παρέμβαση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα διατυπωθούν οι όποιες ενστάσεις υπάρχουν για τη διαδικασία, αλλά και για σκοπιμότητες που θεωρούν ότι επιχειρεί η κυβέρνηση να προωθήσει.

Στη χθεσινή συνεδρίαση επαναδιατυπώθηκαν οι ενστάσεις επί της νομικής πλευράς της υπόθεσης, που έχουν διατυπωθεί και στο παρελθόν από βουλευτές όπως η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Μαν. Γλέζος και ο κ. Αλ. Μητρόπουλος, και αφορούν την επάρκεια της δικογραφίας που έφθασε στη Βουλή. Ο κ. Γ. Μιχελογιαννάκης, που απουσίαζε δικαιολογημένα, επανέλαβε σε επιστολή του ότι κατά τη γνώμη του το αίτημα για άρση ασυλίας δεν αιτιολογείται με επαρκή στοιχεία για τρεις βουλευτές της Χ.Α. Διατυπώθηκαν, επίσης, προβληματισμοί για τη διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης, όπως επισημάνθηκε, να τεθεί de facto εκτός νόμου η Χ.Α., με την προφυλάκιση του συνόλου των μελών της Κ.Ο. της. Η τελική απόφαση για υπερψήφιση της άρσης ασυλίας ελήφθη με βάση το σκεπτικό ότι πολιτικά δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ταχθεί εναντίον.

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του για το χθεσινό δημοσίευμα της «Κ», αναφορικά με την τοποθέτηση βουλευτή του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς Die Linke κατά της διαγραφής του ελληνικού χρέους, χωρίς να αναφερθεί στη συγκεκριμένη δήλωση, παρέπεμψε στις επίσημες θέσεις του Die Linke για το ζήτημα και στις αποφάσεις του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που υποστηρίζουν τη διαγραφή του ελληνικού χρέους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή