ΚΚΕ: Θα μοιράσει ψίχουλα η κυβέρνηση

ΚΚΕ: Θα μοιράσει ψίχουλα η κυβέρνηση

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για εμπαιγμό κατηγόρησε χθες την κυβέρνηση το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Στο σχόλιο του Περισσού αμφισβητείται ότι υπάρχει οποιαδήποτε επί της ουσίας αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα, ενώ για το πρωτογενές πλεόνασμα επισημαίνεται ότι «βγαίνει μέσα από το ξεζούμισμα του λαού, το οποίο θα συνεχιστεί είτε με Μνημόνιο και τρόικα είτε με τους μηχανισμούς εποπτείας που έχει συγκροτήσει η Ε.Ε.». Η όποια κατανομή πρωτογενούς πλεονάσματος, δε, αξιολογείται ως απολύτως ανεπαρκής, καθώς «όσα ψίχουλα από αυτό το πλεόνασμα και αν πάνε στην πιο ακραία φτώχεια, δεν θα αποτελέσουν ανακούφιση ούτε θα ανακόψουν την πορεία επιδείνωσης συνολικά του λαού». Το ΚΚΕ, χωρίς να κατονομάζει ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ, ασκεί κριτική και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφερόμενο σε κόμματα «που υποστηρίζουν την Ε.Ε. και υπηρετούν τον στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, φέρνοντας από την «πίσω πόρτα» την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Ως μοναδική διέξοδο από αυτήν την καταστροφική προοπτική προβάλλεται από το ΚΚΕ η διαμόρφωση ενός «μαχητικού λαϊκού ρεύματος καταδίκης» τόσο του εμπαιγμού της κυβέρνησης όσο και των υπολοίπων κομμάτων που στηρίζουν την Ε.Ε., καθώς «χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ για το σήμερα και για το αύριο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή