“Αρση ασυλίας” στους τζαμπατζήδες της Βουλής

“Αρση ασυλίας” στους τζαμπατζήδες της Βουλής

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παύει από εδώ και στο εξής η δωρεάν παροχή καφέ και εμφιαλωμένου νερού στους βουλευτές που μετέχουν στις Επιτροπές, με εντολή του προέδρου της Βουλής.

Είχε προηγηθεί βέβαια η έρευνα του Ευ. Μεϊμαράκη για τα κουλουράκια των 17.000 ευρώ, καθώς όντας ιδιαίτερα ενοχλημένος από τα σχετικά δημοσιεύματα, είχε ζητήσει ειδική και αναλυτική ενημέρωση για το θέμα της διάθεσης του συγκεκριμένου ποσού που έφτανε για την ακρίβεια τα 16.753 ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος προσφοράς «καφέ, νερού, βουτημάτων κλπ, για τις συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής, των Αντιπροέδρων, για τις συνεδριάσεις των Διαρκών Επιτροπών, καθώς και τις διάφορες εκδηλώσεις των διευθύνσεων Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων» του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η συγκεκριμένη δαπάνη και η αιτιολόγησή της εμπεριέχεται σε έγγραφο το οποίο φέρει την υπογραφή του γενικού γραμματέα της Βουλής κ. Αθ. Παπαϊωάννου και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής, σε υλοποίηση του εσωτερικού προγράμματος «κοινοβουλευτική διαύγεια». Οπως προκύπτει από το ίδιο έγγραφο, τα τιμολόγια που κατατέθηκαν για να δοθεί η έγκριση της επίμαχης δαπάνης είναι 13 και αφορούν περίοδο από 31/10/2013 έως 31/01/2014 οπότε και πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του Κοινοβουλίου εκτός των άλλων και ορισμένες διεθνείς συναντήσεις, ενόψει ή και στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ.

Σε κάθε περίπτωση σημειώνεται ότι σύμφωνα με το δημοσιευθέν έγγραφο, το ποσό αντλήθηκε από τον κωδικό υπ’ αριθμόν 845, στον οποίο εγγράφονται κονδύλια υπό τον τίτλο “Κάθε είδους δαπάνες δημοσίων σχέσεων”. Στον προϋπολογισμό για το τρέχον έτος έχει εγγραφεί ποσό ύψους 440 χιλ. ευρώ. Στον αμέσως προηγούμενο κωδικό (ΚΑ 844) που είναι “για έξοδα Εκθέσεων, οργάνωση συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων” εγγράφεται κονδύλι ύψους 375 χιλ. ευρώ με την αιτιολογία “υποχρεώσεις που προκύπτουν από την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ”.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή