Δεν καταργείται το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας

Δεν καταργείται το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόσυρση της διάταξης που καταργεί το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, ανακοίνωσε προ ολίγου στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, διαπιστώνοντας πως δεν συγκεντρώνει την απαραίτητη πλειοψηφία προκειμένου να υπερψηφιστεί.

Η συγκεκριμένη διάταξη, περιλαμβανόμενη στο νομοσχέδιο για την κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου, είχε προκαλέσει αντιδράσεις των κοινωνικών φορέων (εργοδοσίας και εργαζομένων), τις οποίες είχαν εκφράσει και κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Τη διάταξη αυτή (άρθρο 8) είχαν καταδικάσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης (πλην της Χρυσής Αυγής) και περιλαμβανόταν ανάμεσα στα άρθρα για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Κατά της κατάργησης του ΕΙΕΑΔ, εκφράστηκε στην Ολομέλεια και το ΠΑΣΟΚ, δια του εισηγητή και του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Γιώργου Ντόλιου και Πάρι Κουκουλόπουλου, το οποίο κατέθεσε επίσης αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, συνεπικουρούμενο και από τον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως αποσύρει το επίμαχο άρθρο, «με τη δέσμευση πως θα υπάρξει επαναξιολόγηση του ΕΙΑΕΔ στο πλαίσιο της αξιολόγησης του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να επανακατατεθεί σχετική διάταξη το συντομότερο δυνατόν, και αφού θα έχει ολοκληρωθεί άλλη μία εργασία αξιολόγησης για ένα Ινστιτούτο, που επιτελεί έναν ρόλο που κάλλιστα μπορεί να καλυφθεί απ' τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και απ' τον ΟΕΑΔ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή