Προς άρση ασυλίας βουλευτών της Χ.Α.

Προς άρση ασυλίας βουλευτών της Χ.Α.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής αναμένουν οι ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται τις έρευνες για την εγκληματική δράση της οργάνωσης, για να ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος απολογιών. Η Βουλή αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας να συζητήσει για την άρση της ασυλίας όσων έως τώρα δεν είχαν ποινική εμπλοκή. Με την απαγγελία από τη Δικαιοσύνη κατηγορίας για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κατά όλων των βουλευτών της Χ.Α., αλλά και την απόδοση πρόσθετων κατηγοριών κατά ήδη εμπλεκομένων βουλευτών, οι ειδικές ανακρίτριες τώρα ετοιμάζουν κατηγορητήρια.

Το ενδεχόμενο να αρθεί η ασυλία των βουλευτών της Χ.Α. που περιλαμβάνονται στο αίτημα των δικαστικών αρχών είναι εξαιρετικά πιθανό, μετά τη σχετική απόφαση και του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, δεδομένη υπέρ της άρσης είναι η θέση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης και πολλών ανεξάρτητων βουλευτών.

Οι ειδικές ανακρίτριες, σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μόλις αποφασίσει σχετικά η Βουλή, θα καλέσουν σε απολογία όλους τους βουλευτές για τους οποίους θα δοθεί άδεια δίωξης από τη Βουλή, με χρονοδιάγραμμα οι απολογίες να έχουν ολοκληρωθεί αμέσως μετά το Πάσχα. Οπως αναφέρεται στο έγγραφο –περί τις 200 σελίδες– το οποίο οι κ. Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου έχουν αποστείλει στη Βουλή και οι υπόλοιποι εννέα βουλευτές της Χ.Α. αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την εγκληματική δράση της οργάνωσης. Παράλληλα, οι ανακρίτριες έχουν ζητήσει άδεια από τη Βουλή για απόδοση πρόσθετων κατηγοριών κατά ήδη εμπλεκομένων βουλευτών για σειρά αδικημάτων, όπως κατοχή πυρομαχικών, εκρηκτικών και όπλων, κατηγορία που αποδίδουν στους Ν. Μιχαλολιάκο, Ηλ. Κασιδιάρη Ιω. Λαγό, Γ. Γερμενή, Στ. Μπούκουρα, Νικ. Μίχο και σε άλλους για μικρότερης ποινικής σημασίας αδικήματα. Η κίνηση των ανακριτριών να απαγγείλουν κατηγορία σε όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α. για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αναμένεται να δρομολογήσει βαρύνουσας σημασίας πολιτικές εξελίξεις, καθώς στον Αρειο Πάγο προεξοφλούν, πως είναι σχεδόν αδύνατον η Χρυσή Αυγή υπό την παρούσα μορφή να λάβει έγκριση για συμμετοχή στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή