Πρώτα ρήγματα στο εσωτερικό της Χρ. Αυγής

Πρώτα ρήγματα στο εσωτερικό της Χρ. Αυγής

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρήγμα στο εσωτερικό της Χρ. Αυγής προκαλούν οι εξελίξεις αναφορικά με το αίτημα για άρση ασυλίας των βουλευτών του κόμματος, με το οποίο, όπως όλα δείχνουν, συνδέεται η απόφαση του βουλευτή Λάρισας Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου να ανεξαρτητοποιηθεί, ενώ χθες υπήρξαν φήμες για ανάλογη απόφαση του έτερου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, τις οποίες διέψευσε ο συνήγορός του.

Ο κ. Αλεξόπουλος γνωστοποίησε την απόφασή του με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, στην οποία κάνει λόγο για «σωρεία αποκαλύψεων» για τη δράση μελών του κόμματος, που τον οδήγησαν στην απόφασή του, προαναγγέλλει αποκαλύψεις και προσθέτει ότι επιθυμούσε να κάνει νωρίτερα τη δήλωση αποχώρησης και δεν το έκανε για λόγους που επιφυλάσσεται να αναφέρει στο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι το αίτημα άρσης ασυλίας που κατέθεσαν οι εφέτες – ανακριτές για τον κ. Αλεξόπουλο αφορά την ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Η αντίδραση της Χ.Α. ήταν σφοδρή, καθώς κάλεσε τον βουλευτή να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα και να παραδώσει την έδρα του.

Η Κ.Ο. του κόμματος υιοθετεί σε ανακοίνωσή της ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Αλεξόπουλου, τον οποίο κατηγορεί για «απερίφραστα ψεύδη, συκοφαντίες και άθλια και προδοτική συμπεριφορά», καθώς και για «επαίσχυντη πράξη», υπενθυμίζοντας δέσμευση των βουλευτών του κόμματος να παραιτηθούν από το βουλευτικό αξίωμα εάν αποφάσιζαν να απομακρυνθούν από το κόμμα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή