Καθοριστική για τη ΔΗΜΑΡ η ευρωκάλπη, λέει ο κ. Κουβέλης

Καθοριστική για τη ΔΗΜΑΡ η ευρωκάλπη, λέει ο κ. Κουβέλης

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά πάμε με 200 χιλιόμετρα στον τοίχο». Η φράση αυτή του κ. Γρηγόρη Ψαριανού περιγράφει το κλίμα της χθεσινής συνεδρίασης της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ. Μια συνεδρίαση που έγινε υπό το βάρος των τελευταίων δημοσκοπήσεων οι οποίες την εμφανίζουν ακόμη και να μην κατορθώνει να φτάσει τον πήχυ του 3% στις ευρωεκλογές. Είναι ενδεικτικό πως χθες ήταν ίσως η πρώτη φορά που ο κ. Φώτης Κουβέλης δέχθηκε και σε προσωπικό επίπεδο κριτική από τους περισσότερους βουλευτές του για τη μη συμμετοχή τους στις κομματικές αποφάσεις, ενώ αρκετοί τον επέκριναν και για την επιλογή του να απουσιάζει ακόμη και από μείζονες κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις και ψηφοφορίες.

Σκληρότερος όλων ήταν ο κ. Γρ. Ψαριανός. Ούτε λίγο ούτε πολύ υπονόησε ότι το κόμμα ελέγχεται ερήμην όλων από μια «παρέα» που λαμβάνει τις αποφάσεις και αναρωτήθηκε αν τα μέλη της «παρέας» έχουν αντιληφθεί την πλήρη ιδεολογική ασάφεια που εκπέμπει η ΔΗΜΑΡ στους πολίτες. «Θέλουμε να βάλουμε δέκα όρους για να τα βρούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ ή πιστεύουμε ότι λύση είναι μια οικουμενική κυβέρνηση; Θα στηρίξουμε τις μεταρρυθμίσεις ή κάθε φορά θα ανακαλύπτουμε ότι όποια έρχεται στη Βουλή μάς ενοχλεί; Εχει καμία λογική να είμαστε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ ή πείθεται κανείς ότι εμείς είμαστε το «νέο» και το «Ποτάμι» το παλιό; Και εντέλει, πού αποδίδουν όσοι σχεδιάζουν τη «στρατηγική» μας ότι με την «Ελιά» να καταρρέει, η ΔΗΜΑΡ αντί να έχει διψήφιο ποσοστό, έχει μεν διψήφιο, αλλά ανάμεσα στα δύο νούμερα υπάρχει και μια υποδιαστολή;», ρώτησε με το γνωστό του ύφος ο κ. Ψαριανός, παγώνοντας το ήδη αμήχανο κλίμα της συνεδρίασης.

Αναλόγως αιχμηρός ήταν και ο κ. Βασ. Οικονόμου, που υπονόησε ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ απλώς εγκρίνουν ό,τι αποφασίζει ο πρωινός καφές, ενώ με πιο κομψό τρόπο την αγωνία τους εξέφρασαν οι κ.κ. Σπ. Λυκούδης, Γ. Πανούσης, Γ. Κυρίτσης, Νίκη Φούντα, Μαρία Γιαννακάκη και Θ. Ψύρρας, που ζήτησαν από τον κ. Κουβέλη να επανέλθει στη Βουλή, υπονοώντας ότι έχει αφήσει τους βουλευτές στην τύχη τους. Αντιμετωπίζοντας αυτό το κλίμα δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θέλησε να θέσει τους πάντες προ των ευθυνών τους. Χαρακτήρισε «καθοριστική μάχη» για τη ΔΗΜΑΡ τις ευρωεκλογές, παραδέχθηκε ότι είναι «δύσκολη» και ζήτησε από τους βουλευτές να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το εγχείρημα του τρίτου πόλου, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα κατανείμει στα ίσα τον χρόνο του ανάμεσα στη Βουλή και τις προεκλογικές του υποχρεώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή