ΣΥΡΙΖΑ: Νέο οικονομικό μοντέλο στις περιφέρειες

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο οικονομικό μοντέλο στις περιφέρειες

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να δοκιμάσει στις περιφέρειες τις οποίες θα κερδίσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, μια μικρογραφία του διαφορετικού οικονομικού μοντέλου που οραματίζεται, αποκάλυψε χθες ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του βουλευτή και υπευθύνου Οικονομικών Γιάννη Μηλιού, με τίτλο «Από την κρίση στην κυβέρνηση της Αριστεράς. Η στρατηγική των αναγκών». Οπως είπε ο κ. Τσίπρας, το στοίχημα για τις περιφέρειες που θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό «της μετατροπής τους σε πόλους ανάπτυξης συνεταιριστικών εγχειρημάτων και εναλλακτικής οργάνωσης εργασίας». Το χαρακτήρισε, μάλιστα, σημαντικό «όχι μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων, αλλά και σε επίπεδο ουσίας, για την επιτυχία μιας νέας αριστερής διακυβέρνησης».

Ταυτόχρονα, τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος των ευρωεκλογών του Μαΐου εξακολουθεί να υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επενδύει σε ένα αποτέλεσμα τέτοιο, το οποίο θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις και θα μπορούσε να οδηγήσει σε εθνικές εκλογές. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης εμφανίστηκε βέβαιος σε συνέντευξή του (ΕΠΙΚΑΙΡΑ) ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών «θα επιδράσει καταλυτικά στις πολιτικές εξελίξεις», προσθέτοντας ότι «το αποτέλεσμα που θα θέσει την επομένη κιόλας των εκλογών ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης θα είναι μια μεγάλη νίκη για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον λαό μας».

«Επικοινωνιακή φούσκα»

Την ίδια στιγμή, αποκαλυπτική για τις μνημονιακές δεσμεύσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν χαρακτήρισε, χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ τη δήλωση της τρόικας για τη συμφωνία που επετεύχθη με την ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η δήλωση της τρόικας «αποκάλυψε το μέγεθος της επικοινωνιακής φούσκας της κυβέρνησης Σαμαρά», τον οποίο κατηγόρησε για «νέα επιχείρηση προεκλογικής εξαπάτησης του ελληνικού λαού».

Οι δεσμεύσεις, που, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «συνθέτουν ένα ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο», απαρτίζονται από «παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης για το 2015, απορρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, το καμπανάκι για τα κόκκινα δάνεια, που ανοίγει εκ νέου ζήτημα πλειστηριασμών και την αμφισβήτηση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών». Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει, επίσης, ότι μοιράζεται το 17% του πλεονάσματος και όχι το 70%, ενώ αποπληρώνεται τώρα 1 δισ. ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, που έπρεπε να γίνει μέσα στο 2013 και η καθυστέρηση επέτεινε την ύφεση στην αγορά.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των περιοδειών του στην επαρχία για την προώθηση της προεκλογικής εκστρατείας, πρόκειται να επισκεφθεί σήμερα την Ηπειρο και το βράδυ να μιλήσει σε εκδήλωση στα Ιωάννινα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή