Τάξη στην προεκλογική εκστρατεία κομμάτων

Τάξη στην προεκλογική εκστρατεία κομμάτων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να βάλει τάξη στην προεκλογική εκστρατεία επιχειρεί το υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Γιάννη Μιχελάκη (ΦΕΚ Β΄, αρ. φύλλου 649 – 17/3/2014), οι δημοτικές αρχές αναλαμβάνουν την ευθύνη να διοργανώσουν σύσκεψη με εκπροσώπους των κομμάτων και των συνδυασμών της περιοχής, με σκοπό να προχωρήσουν σε κατανομή των χώρων προεκλογικής προβολής. Σε κάθε περίπτωση το κριτήριο κατανομής είναι η προηγούμενη εκλογική δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο ή στις δημοτικές εκλογές. Σε περίπτωση νεοεμφανιζόμενων συνδυασμών, λαμβάνεται υπόψη η εκλογική δύναμη των κομμάτων που τους υποστηρίζουν (τελευταίες βουλευτικές εκλογές).

Η προβολή των συνδυασμών θα γίνει μέσα σε μόνιμα και σταθερά πλαίσια των δήμων ή των συνδυασμών, καθώς και σε άλλους ορισμένους όμως χώρους.

Από κει και πέρα οι περιορισμοί είναι αυστηροί. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η επικόλληση εντύπων σε κάθε άλλο χώρο πέραν εκείνων που έχουν διατεθεί· η ανάρτηση πανό ή αεροπανό· η χρήση πλαστικών σημαιών και γενικά προεκλογικού διαφημιστικού υλικού, από πλαστική ύλη, «επειδή το υλικό αυτό δεν είναι ανακυκλώσιμο και επιβαρύνει το περιβάλλον». Επίσης, η χρήση χρωστικών ουσιών, όπως σπρέι, χρώματα, η αναγραφή συνθημάτων στις εξωτερικές επιφάνειες δημόσιων ή ιδιωτικών χώρων, η ρίψη τρικ, γιατί «συμβάλλει στη ρύπανση και καθιστά προβληματικό τον καθαρισμό των φρεατίων».

Με άλλη απόφαση ρυθμίζονται τα θέματα των ηχητικών προεκλογικών παρεμβάσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή