ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανοιχτή» η στάση του Γ. Βλάχου στην ψηφοφορία για το γάλα

anoichti-i-stasi-toy-g-vlachoy-stin-psifoforia-gia-to-gala-2013137

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση του στην ψηφοφορία για το γάλα άφησε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος. Είπε ότι περιμένει επίσημη ενημέρωση και στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα ψηφίσει ή όχι τη σχετική ρύθμιση.

Τόνισε πως έχει ενημερώσει τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση, επί της οποίας θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία.

Απαντώντας στην ερώτηση τι θα κάνει εάν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, απάντησε: «κομματική πειθαρχία για τις ημέρες του γάλακτος, αδιανόητο μου φαίνεται. Αν αρνηθώ να ψηφίσω φρέσκο γάλα 11 ημερών, κάνω κομματικό παράπτωμα;».

Εξάλλου, «το ζήτημα είναι εάν θέλουμε ή όχι να πέσει η τιμή του γάλακτος και όχι η διάρκειά του», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, απαντώντας στις αιτιάσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης.

Ο κ. Σκορδάς «έδειξε» το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το κόστος παραγωγής του γάλακτος και υποστήριξε ότι οι μεταρρυθμίσεις στο γάλα όχι μόνο δεν θα βλάψουν τους κτηνοτρόφους, αλλά θα τους ωφελήσουν.

«Θέλουμε ή δεν θέλουμε να πέσει η τιμή του γάλακτος; Δεν νομίζω ότι κανείς λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κόστους στην παραγωγή, αυτό είναι αντικείμενο του υπουργείου Ανάπτυξης», τόνισε.

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτή η ιστορία με τη φρεσκότητα στο γάλα είναι αστείο. Από τη στιγμή που το γάλα παστεριώνεται, είναι ένα τυποποιημένο προϊόν» είπε και διευκρίνισε ότι ο όρος «φρέσκο» είναι όρος εμπορικής επικοινωνίας.

«Το πενθήμερο προσδιορίστηκε επειδή έτσι συνέφερε τη γαλακτοβιομηχανία. Η διαφορά τιμής δεν καλύπτεται από το μεταφορικό κόστος και δεν συμφέρει κάποιον να εισάγει, ενώ πολλές τοπικές συνεταιριστικές μονάδες θα κερδίσουν τις τοπικές αγορές με το γάλα ημέρας» πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Την ίδια στιγμή, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στον ίδιο σταθμό: «Θα ήταν για γέλια, αφού περάσαμε όλα όσα περάσαμε, η συμφωνία να σταματήσει για το αν το γάλα είναι πέντε ή δέκα ημερών. Και θα έλεγα το ίδιο και για τα φάρμακα, αν δεν είχε περάσει η δική μου άποψη».