Ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς, χωρίς «παπανδρεϊκούς»

Ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς, χωρίς «παπανδρεϊκούς»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Στην κατάρτιση ψηφοδελτίου δίχως «παπανδρεϊκούς» προσανατολίζεται ο κ. Ευ. Βενιζέλος μετά και τις αρνήσεις προσώπων που βολιδοσκοπήθηκαν. Στη χθεσινή συνάντησή τους οι κ. Ευ. Βενιζέλος, Ανδρ. Λοβέρδος και οι εκπρόσωποι των λοιπών κινήσεων που συμμετέχουν στην «Ελιά», συζήτησαν εκτενώς για τα πρόσωπα που θα περιληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο και κατ’ αρχήν συμφώνησαν ότι –εκτός απροόπτου– η παρουσίασή του θα γίνει σε κεντρική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής, 30 Μαρτίου.

Συζητήσεων συνέχεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν οριστικοποιηθεί τα εξής ονόματα: Συλβάνα Ράπτη (η μόνη εκ των νυν ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ), Κατερίνα Μπατζελή, Εύα Καϊλή, Κυρ. Πιερρακάκης, Π. Καψής, Π. Κ. Ιωακειμίδης, Ευθ. Καρδαράς, Ν. Μπίστης, Θ. Χειμωνάς, Σωτ. Κατσέλος, Δημ. Καρέλλας, Δ. Μπρίμης, Απ. Ψωμάς, Μαρία Σφαέλου – Παπαϊωάννου, Κ. Θεοδωρόπουλος, Ν. Τσολακίδης, Π. Κωστούλας, Π. Πάτρας και Μ. Επιτροπάκης. Στη λίστα έως την ερχόμενη Κυριακή, ενδεχομένως περιληφθούν τελικά οι κ. Αφροδίτη αλ Σάλεχ, Βασιλική Σουλαδάκη, καθώς επίσης και ο κ. Γ. Βερνίκος, αν και οι συζητήσεις συνεχίζονται. Από την «Ελιά» τονίζουν ότι οι περισσότερες από τις συγκεκριμένες ενδεικτικές προτάσεις προσώπων δεν έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ, καθώς βασικός στόχος είναι η ανανέωση.

Εξ όσων ανακοινώθηκαν ώς αυτή τη στιγμή, ως «παπανδρεϊκή» λογίζεται μόνον η πρώην υπουργός κ. Μπατζελή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητικοί στις σχετικές προτάσεις ήταν οι κ. Π. Γερουλάνος και Γ. Πεταλωτής. Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε και με τον κ. Ν. Ανδρουλάκη, στον οποίο, επίσης, κατέθεσε πρόταση να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο. Ο γραμματέας του κόμματος επιφυλάχθηκε να απαντήσει και ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο περιθώριο λίγων ημερών προκειμένου να καταλήξει στην τελική απόφασή του.

Στελέχη της Χαρ. Τρικούπη επιμένουν ότι ακόμη και αυτή τη στιγμή, τόσο από την πλευρά του κ. Βενιζέλου όσο και εκείνη του κ. Γ. Παπανδρέου, θα πρέπει να υπάρξει μια κίνηση «ανακωχής». Οσοι ασπάζονται τη συγκεκριμένη άποψη επισημαίνουν ότι μια ενδεχόμενη εκλογική συρρίκνωση της «Ελιάς» δεν προσπορίζει οφέλη σε κανέναν, καθώς οδηγεί στη γενικότερη περιθωριοποίηση του χώρου. Ο κ. Βενιζέλος, πάντως, εμφανίστηκε χθες αισιόδοξος, λέγοντας ότι τελικά η «Ελιά» θα κατορθώσει να επιτύχει πολύ υψηλότερα ποσοστά από αυτά που παρουσιάζει στις μετρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή