Γ. Κουμουτσάκος: «Η περιφέρεια δεν είναι εταιρεία»

Γ. Κουμουτσάκος: «Η περιφέρεια δεν είναι εταιρεία»

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι σύμμαχοι κερδίζονται, δεν χαρίζονται» ήταν το «μότο» του Γιώργου Κουμουτσάκου στην Ευρώπη, την ιδέα της οποίας υπηρέτησε από τη θέση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. από το 2009. Τώρα, καλείται να το κάνει πράξη στη δύσκολη περιφέρεια της Αττικής. Η προσγείωσή του στο «τραχύ» έδαφος της υπήρξε αιφνιδιαστική, αφού είχε ήδη «τροχοδρομήσει» για τη μάχη του ευρωσταυρού.

Οπως λέει κι ο ίδιος, η πιο συχνή ερώτηση με την οποία έρχεται αντιμέτωπος είναι γιατί επέλεξε «τα αλώνια» από τα «σαλόνια» των Βρυξελλών. «Γιατί έχουμε περάσει στην εποχή των Περιφερειών της Ευρώπης και η Περιφέρεια Αττικής είναι “σαλόνι” της Ελλάδας», απαντά ο υποψήφιος με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος υπόσχεται εκπλήξεις στο πρόγραμμα που θα ανακοινώσει αμέσως μετά την εορτή της 25ης Μαρτίου, εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η Αττική, στην οποία ζει περίπου ο μισός πληθυσμός της χώρας και παραπάνω από το 35% του εργατικού δυναμικού, είναι μία «ενιαία οντότητα» που δικαιούται και της αξίζει να είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης, αλλά και συνολικά της ελληνικής οικονομίας.

«Η εμπειρία μου έξω, φέρνει πλεονεκτήματα μέσα» λέει ο υποψήφιος, και βάλλει εναντίον του νυν περιφερειάρχη και αντιπάλου του κ. Γ. Σγουρού, στον οποίον αποδίδει «κατεστημένη διαχειριστική αυτοδιοικητική νοοτροπία» που πρέπει να τελειώνει. «Μετά από δώδεκα χρόνια θητείας, ο κ. Σγουρός είναι πλήρης αυτοδιοικητικών ημερών» λέει ο κ. Κουμουτσάκος και τον ψέγει για το γεγονός ότι ο «πακτωλός των χρημάτων επί των ημερών του τοποθετήθηκε χωρίς σχεδιασμό». Καυστικά είναι τα σχόλιά του και για το πλεόνασμα που παρουσιάζει η Περιφέρεια Αττικής.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης θεωρεί ατυχή τη σύγκριση με το πλεόνασμα που πέτυχε η κυβέρνηση, ως προϋπόθεση για τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους και επισημαίνει ότι «το πλεόνασμα στην Περιφέρεια προέκυψε από αναξιοποίητα κεφάλαια». Η περιφέρεια δεν είναι εταιρεία. Ο κάτοικος της Δυτικής Αττικής, π.χ, που δεν έχει συνδεθεί με το δίκτυο ύδρευσης και του ζητούν να καταβάλει 3.000 ευρώ για να αποκτήσει πρόσβαση στο νερό δεν κατανοεί γιατί δεν βοηθήθηκε από τα περισσευούμενα» λέει ο κ. Κουμουτσάκος, σημειώνοντας ότι το πλεόνασμα του κ. Σγουρού δεν συνιστά λόγο θριαμβολογίας αλλά αφορμή απολογίας. «Είναι πλεόνασμα αδράνειας», λέει.

«Στρατευμένη»

Ιδεολογικά χαρακτηριστικά προσδίδει και στη μάχη του με την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρένα Δούρου, η οποία, όπως λέει, «είναι στρατευμένη και υπηρετεί έναν αμιγώς πολιτικό κομματικό στόχο, τη δημιουργία συνθηκών αμφισβήτησης της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας». Κατά τον κ. Κουμουτσάκο, το πρώτο μέλημα της κ. Δούρου δεν είναι οι πολίτες της Αττικής αλλά το αποτέλεσμα της νύχτας της 25ης Μαΐου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης χαρακτηρίζει λαϊκισμό το αίτημα ορισμένων (και του κ. Σγουρού) για παραίτησή του από την Ευρωβουλή, καθώς σε αντίθεση με τη βουλευτική θητεία της κ. Δούρου, η δική του τελειώνει ούτως ή άλλως με τις Ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου. Επιπρόσθετα, όπως τονίζει, είναι εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τον νέο λιμενικό κανονισμό, ο οποίος έχει τεράστια σημασία για τα εθνικά μας συμφέροντα και τυχόν παραίτησή του θα μπορούσε να αποβεί εθνικά επιζήμια.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανάβει τη «ΔΑΔΑ» του προεκλογικού του αγώνα με το τετράπτυχο «Δουλειές, Ανάπτυξη, Διαφάνεια, Αλληλεγγύη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή