Ανοιγμα από τον Φ. Κουβέλη στο «παπανδρεϊκό» ΠΑΣΟΚ

Ανοιγμα από τον Φ. Κουβέλη στο «παπανδρεϊκό» ΠΑΣΟΚ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους παπανδρεϊκούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ μοιάζει να αποβλέπει η ΔΗΜΑΡ για να ανατάξει τις αρνητικές για την ίδια προβλέψεις των δημοσκοπήσεων, αλλά και επιχειρώντας να αξιοποιήσει την άρνηση του πρώην πρωθυπουργού να στηρίξει το εγχείρημα της «Ελιάς». Μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί η επιλογή του κ. Φώτη Κουβέλη να αναδείξει στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού του αγώνα στελέχη που υπήρξαν στενότατοι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου και πλέον έχουν ενταχθεί στον δικό του τρίτο πόλο.

Είναι ενδεικτικό ότι στην εκδήλωση που προετοιμάζει η ΔΗΜΑΡ την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη κεντρικοί ομιλητές, πλην του κ. Κουβέλη, θα είναι ο Χάρης Καστανίδης, η Μαρινέλα Κοππά και ο Γιάννης Τσαμουργκέλης, ενώ και στην αντίστοιχη παρουσίαση του πολιτικού εγχειρήματος της Αγ. Κωνσταντίνου στα Γιάννενα (την Παρασκευή) μαζί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ θα μιλήσει και ο Πάνος Μπεγλίτης.

Παράλληλα, δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Κουβέλης έχει πάψει να επικαλείται ως ιδεολογικό του πρόταγμα την ανασύνταξη του «δημοκρατικού σοσιαλισμού». Σε όλες τις τελευταίες τοποθετήσεις του μιλάει κι εκείνος εξ ονόματος της Κεντροαριστεράς, απευθυνόμενος για πρώτη φορά όχι μόνον στους αριστερούς, αλλά και στους κεντρώους ψηφοφόρους. Ο στόχος του είναι προφανής. Να διευρύνει το ακροατήριό του, επιχειρώντας να επανακτήσει το ηθικό του πλεονέκτημα και να εμφανιστεί η ΔΗΜΑΡ ως η μετριοπαθής δύναμη σταθερότητας ανεξαρτήτως του νικητή των επόμενων εκλογών. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, στην επικείμενη προεκλογική περίοδο η ΔΗΜΑΡ έχει αποφασίσει να δώσει ιδιαίτερο βάρος στις «δίκαιες μεταρρυθμιστικές της προτάσεις», όπως τις ονομάζουν στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου, προκειμένου ο κ. Κουβέλης να διαφοροποιηθεί ευκρινώς από τον κ. Τσίπρα, αλλά και να καταδείξει ότι υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις εξόδου από την κρίση, πέραν αυτών που επιβάλλει η τρόικα και υιοθετεί η κυβέρνηση.

Αν όλα τούτα θα αποδειχθούν επαρκή για την επανάκαμψη της ΔΗΜΑΡ, μένει βέβαια να φανεί. Στην Αγ. Κωνσταντίνου, πάντως, δεν έχουν καταθέσει τα όπλα ακόμη και αν όλες σχεδόν οι δημοσκοπήσεις ενόψει των ευρωεκλογών εμφανίζουν πλέον τη ΔΗΜΑΡ να μη φτάνει καν στο όριο του 3%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή