Τρικυμία στους ΑΝΕΛ με αποχωρήσεις

Τρικυμία στους ΑΝΕΛ με αποχωρήσεις

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 15 βουλευτές έμειναν από χθες οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, καθώς με κοινή ανακοίνωσή τους η κ. Χρυσούλα Γιαταγάνα και ο γραμματέας της Κ.Ο. κ. Κώστας Γιοβανόπουλος δήλωσαν στον πρόεδρο της Βουλής και στον κ. Πάνο Καμμένο ότι ανεξαρτητοποιούνται. Στην ανανοίνωσή τους, μάλιστα, περιέγραψαν απαξιωτικά τον τρόπο λειτουργίας των ΑΝΕΛ, καταλογίζοντας στον κ. Καμμένο ότι «ευνουχίζει» όσους βουλευτές δεν τον ακολουθούν πειθήνια και δηλώνοντας ότι αναχωρούν μην αντέχοντας πλέον «τον ατιμωτικό εκφυλισμό της συνείδησής τους».

Η αντίδραση του κ. Καμμένου ήταν αναλόγως απαξιωτική. Οχι μόνον χαρακτήρισε «αποστάτες» τους δύο βουλευτές του, αλλά υπαινίχθηκε ότι ανεξαρτητοποιήθηκαν με ανταλλάγματα. «Μετά την επίθεση με λάσπη στους Ανεξάρτητους Ελληνες από ελεγχόμενα, από τη διαπλοκή, ΜΜΕ και μετά τη δημόσια αποδοχή της πρόσκλησης Σαμαρά από τον ρίψασπι Νταβρή, η αποστασία των βουλευτών Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλου αποδεικνύει πόσο μας φοβούνται», ανέφερε η ανακοίνωση Καμμένου, καλώντας επιπλέον «αυτούς που δεν άντεξαν, να παραδώσουν τι ς έδρες τους πριν αποδεχθούν και αυτοί τη γνωστή πρόσκληση».

Τον υπαινιγμό ότι οι δύο βουλευτές έχουν ήδη συζητήσει τη μετεγγραφή τους στη Ν.Δ. διέδιδαν και οι συνεργάτες του κ. Καμμένου, επικαλούμενοι και το δημόσιο «άνοιγμα» που έκανε στον κ. Σαμαρά ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Γ. Νταβρής. Ισχυρίζονταν, επίσης, ότι δεν είναι τυχαίο πως η χθεσινή ανακοίνωση συνέπεσε με την ανακήρυξη της υποψηφιότητας του Τέρενς Κουίκ στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, για να την επισκιάσει.

Σε κάθε περίπτωση, η αποχώρηση των δύο επιβεβαίωσε το κάκιστο κλίμα στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, το οποίο ο κ. Καμμένος επί μήνες προσπαθεί να βελτιώσει. Παραμένει άγνωστο αν η κ. Γιαταγάνα και ο κ. Γιοβανόπουλος θα οδεύσουν στη Ν.Δ. Αμφότεροι, ωστόσο, δεν έκρυβαν εδώ και καιρό τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που ο κ. Καμμένος έδιωξε από το κόμμα τον κ. Νταβρή, όπως και την –άνευ ενδοκομματικής συζήτησης– επιλογή των ΑΝΕΛ να στηρίξει τον κ. Απ. Τζιτζικώστα στην περιφέρεια της Μακεδονίας. Ενδεικτική του κλίματος, άλλωστε, είναι η χθεσινή απάντηση του κ. Νταβρή στα περί ριψάσπιδος. Αποκάλεσε μέσω του τουίτερ «αχάριστα ερπετά» τους συνεργάτες του κ. Καμμένου, ενώ ανταπαντώντας η κ. Ραχήλ Μακρή παρομοίασε τους βουλευτές που έφυγαν με «πρόβατα που τρέχουν, παρέχοντας γη και ύδωρ στη συγκυβέρνηση».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή