Κεφαλογιάννη: «Στόχος μας η δυναμική επιστροφή της Ελλάδας στις τουριστικές αγορές»

Κεφαλογιάννη: «Στόχος μας η δυναμική επιστροφή της Ελλάδας στις τουριστικές αγορές»

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τη γενική διευθύντρια της Ουνέσκο, Ιρίνα Μπόκοβα, έχει σήμερα το απόγευμα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με την ευκαιρία διήμερης επίσκεψής της στο Παρίσι.

Το πρωί, η υπουργός συνάντησε τον γενικό γραμματέα του Γαλλικού Οργανισμού Τουρισμού (Atout France), Κριστιάν Μαντέι, ενώ το βράδυ πρόκειται να παραβρεθεί στη συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη. Η συναυλία που θα δοθεί στην παρισινή αίθουσα «Αλάμπρα» οργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ.

Κατά τη χθεσινή, πρώτη μέρα της επίσκεψής της, η υπουργός παραβρέθηκε στην εορταστική εκδήλωση για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, που οργάνωσε η ελληνική πρεσβεία. Ήταν η πρώτη φορά, μετά το 2011, που η πρεσβεία γιόρτασε εκ νέου την εθνική επέτειο.

Ο χθεσινός εορτασμός είχε ιδιαίτερη επιτυχία, ύστερα από τη διετή παύση, εξ' αιτίας των οικονομικών δυσκολιών της χώρας. Η ελληνική κοινότητα έδωσε το «παρών» ο διπλωματικός κόσμος, αλλά και πολλά στελέχη από τον χώρο του γαλλικού Τύπου ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

«Με εκδηλώσεις σαν αυτή της συναυλίας της Πρωτοψάλτη, θέλουμε να δείξουμε το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας, τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, την Ελλάδα του σήμερα, που προσπαθεί, που δημιουργεί που στέκεται στα πόδια της» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η υπουργός. «Στόχος μας είναι δείξουμε μια δυναμική επιστροφή, ένα δυναμικό "coming back" της Ελλάδας στις τουριστικές αγορές» πρόσθεσε.

Κατά την πρωινή συνάντηση με τον Κριστιάν Μαντέι του Atout France, η υπουργός αντάλλαξε απόψεις για τους τομείς στους οποίους η γαλλική τεχνογνωσία ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα, όπως τη κατηγοριοποίηση των καταλυμάτων, την αδειοδότηση και τις διαδικασίες ελέγχων.

Επίσης, τα «Σύμφωνα Προορισμού» (contrats destination), που έχουν ιδιαίτερα αναπτύξει οι Γάλλοι σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την υπουργό, που σκοπεύει να προωθήσει κάτι ανάλογο και στην Ελλάδα.

«Η δική μας προσπάθεια είναι» εξήγησε, «εκτός από την προβολή της χώρας σε εθνικό επίπεδο από τον ΕΟΤ εκτός Ελλάδας, να γίνει συγκεκριμένη προσπάθεια και σε περιφερειακό επίπεδο, χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα κοινοτικά κονδύλια. Δεν μπορεί όμως να γίνει σωστά η προβολή, χωρίς έναν συντονισμό με το κεντρικό μήνυμα της χώρας, πράγμα που έχουν πετύχει οι Γάλλοι με τα «Σύμφωνα Προορισμού». Θέλουμε, δηλαδή, κάθε περιφέρεια να εντάσσεται κάτω από την ομπρέλα της εθνικής προσπάθειας. Πιστεύουμε ότι η τεχνογνωσία των Γάλλων θα μας βοηθήσει για να το πετύχουμε» κατέληξε.

Με την κ. Μπόκοβα, στην Ουνέσκο, η κ. Κεφαλογιάννη σκοπεύει, μεταξύ άλλων, να συζητήσει για την οργάνωση, το ερχόμενο φθινόπωρο, με τη συνεργασία της Εθνικής Επιτροπής της Ουνέσκο στην Αθήνα, ενός συνεδρίου για το τρίπτυχο: «Πολιτισμός- Τουρισμός- Ανάπτυξη».

«Θέλουμε ιδιαίτερα, να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες επιχειρηματίες στον τομέα. Ο πολιτισμός είναι από τα μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας. Πέρα από τα μνημεία, έχουμε και την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, όπως η γαστρονομία μας και η μεσογειακή διατροφή, που είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες προβολής του ελληνικού τουρισμού» τόνισε η υπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή