Το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου αναμένουν οι αυτοκινητιστές

Το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου αναμένουν οι αυτοκινητιστές

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ολοκλήρωση της πλήρους απελευθέρωσης της αγοράς στον κλάδο των μεταφορών επιχειρεί η κυβέρνηση, καθώς, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του παρελθόντος, σχεδόν σε κανένα μεταφορικό κλάδο δεν έχει επέλθει πλήρες άνοιγμα της αγοράς. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στα ταξί, με το πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στο τέλος της εβδομάδας περιορίζεται, κατά πληροφορίες, στις έξι από δώδεκα ώρες ο ελάχιστος χρόνος υπογραφής σύμβασης μίσθωσης ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου με οδηγό, παρέχοντας πρακτικά τη δυνατότητα αυξημένου έργου στα ενοικιαζόμενα. Καταργείται, επίσης, ο περιορισμός στα κυβικά των προς ενοικίαση Ι.Χ. με οδηγό, τα οποία έως τώρα έπρεπε να είναι από 1.500 κυβικά εκατοστά και πάνω.

Επεκτείνεται η δυνατότητα των επιβατικών Ι.Χ. με οδηγό να παρέχουν υπηρεσίες σε όλα τα τουριστικά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.λπ.) και όχι μόνο στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Η πρόβλεψη αυτή είναι που έχει προκαλέσει έντονη αντίδραση του κλάδου των αυτοκινητιστών, ο οποίος απειλεί με κινητοποιήσεις. Ωστόσο, εκπρόσωποι του κλάδου επισημαίνουν ότι αναμένουν το τελικό κείμενο του ν/σ για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους. Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι καταργείται η υποχρέωση οι οδηγοί των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό να έχουν απολυτήριο λυκείου και να γνωρίζουν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα.

Οσον αφορά στις αστικές συγκοινωνίες, παρέχεται η δυνατότητα ανάθεσης του ελέγχου κομίστρου σε ιδιώτες. Επεκτείνονται, παράλληλα, τα σημεία διάθεσης των εισιτηρίων, τα οποία θα ανακοινωθούν από τον ΟΑΣΑ, ενώ δεν αποκλείεται να περιλαμβάνουν ακόμη και τα σούπερ μάρκετ.

Φορτηγά Δ.Χ.

Αλλαγές όμως επέρχονται και στον κλάδο των φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, καθώς θα παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς με τα ψυγεία των Ι.Χ. φορτηγών και μη ευπαθών προϊόντων υπό την προϋπόθεση να διαθέτουν τα απαραίτητα χωρίσματα και όχι ενιαίο αμάξωμα. Πλέον και οι παλαιοί μεταφορείς δεσμεύονται από την υποχρέωση να διαθέτουν χώρους στάθμευσης των οχημάτων τους. Καταργείται ο περιορισμός στη χορήγηση αριθμού αδειών για οχήματα μεικτού βάρους έως 4 τόνων σε εφημεριδοπώλες – πρακτορεία Τύπου και διαμεταφορείς υλικών συσκευασίας. Μέχρι σήμερα οι διαμεταφορείς είχαν δικαίωμα απόκτησης μιας άδειας για φορτηγάκι έως 4 τόνων, ενώ τώρα θα μπορούν να εκδίδουν όσες άδειες θέλουν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή