Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει έξοδο από την κρίση εντός Ευρωζώνης

Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει έξοδο από την κρίση εντός Ευρωζώνης

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αποτινάξει την καχυποψία που επικρατεί σε ευρωπαϊκούς και –κυρίως– γερμανικούς κύκλους έναντι των θέσεων και των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε χθες ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Δραγασάκης. Απευθυνόμενος σε βουλευτές – μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του γερμανικού Κοινοβουλίου, ο κ. Δραγασάκης θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, ότι αναγνωρίζει τις εσωτερικές παθογένειες και δεν θεωρεί την κρίση ευθύνη των ξένων, ότι προτίθεται να συνεργασθεί με τους εταίρους στην αναζήτηση των καλύτερων λύσεων εντός της Ευρωζώνης.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της κρίσης διατύπωσε σαφείς και τεκμηριωμένες απόψεις για τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόσθηκε, για να αναφέρει στη συνέχεια την ετοιμότητα, εάν υπάρχουν διαφωνίες, «να αποτιμήσουμε από κοινού τα αποτελέσματα της πολιτικής» αυτής. «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας», επισήμανε και αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγών στο φορολογικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, στη λειτουργία του κράτους, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα αυτά σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης και χωρίς να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του χρέους. Κάλεσε, τέλος, τους Γερμανούς βουλευτές να διαβεβαιώσουν τον γερμανικό λαό ότι εάν αναδειχθεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «θα έχετε στην Ελλάδα μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη, η οποία υποστηρίζει τον τερματισμό της λιτότητας και την έξοδο από την κρίση μέσα στα πλαίσια της Ευρωζώνης».

Την ίδια στιγμή, σε non paper της Κουμουνδούρου για την οικονομία χαρακτηρίζεται μύθος η αναφορά σε τέλος του Μνημονίου, καθώς, όπως επισημαίνεται, προβλέπονται πληρωμές από τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ μέχρι τα μέσα του 2016 και, ως εκ τούτου, και επιτήρηση, ενώ δεν είναι καθόλου ρεαλιστικοί οι στόχοι που τίθενται για το πρωτογενές πλεόνασμα τα επόμενα χρόνια.

Απαντώντας, δε, στην πρόσκληση του κ. Γ. Στουρνάρα να συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς διαπραγματεύσεις για μείωση του ελληνικού χρέους, από την Κουμουνδούρου έσπευσαν να σχολιάσουν ότι η κυβέρνηση αναφέρεται σε μια διαπραγμάτευση την οποία δεν πιστεύει και ότι, καθώς «έχουν καεί» τα κυβερνητικά στελέχη ως διαπραγματευτές, αναζητούν διαρκώς νέους συνενόχους, τους οποίους δεν πρόκειται να βρουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή