Τα αίτια της κρίσης διχάζουν Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ

Τα αίτια της κρίσης διχάζουν Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνητικά φορτισμένη δείχνει η σχέση των δύο κυβερνητικών εταίρων, με κορυφαία στελέχη τους να επιδεικνύουν επιθετικές τάσεις προς αλλήλους, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία και ενόψει σημαντικών ψηφοφοριών στο Κοινοβούλιο. Χθες, στην αίθουσα της Ολομέλειας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού και του ισολογισμού του κράτους για το 2012, γαλάζιοι και πράσινοι αντάλλαξαν βολές ως προς το ποιος εκ των δύο φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κρίση. Το έπραξαν, μάλιστα, σε τέτοια έκταση και ένταση, που ουσιαστικά ανάγκασαν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών να παρέμβει, τονίζοντας ότι είναι εθνική ανάγκη να αποφεύγονται «βουτιές στο παρελθόν», προκειμένου να διαφυλαχθούν όσα επιτεύχθηκαν με θυσίες.

Την αρχή έκανε ο κ. Φίλ. Σαχινίδης (ΠΑΣΟΚ) κάνοντας λόγο για «αμφιθυμία που επεδείκνυε η Ν.Δ. ως αξιωματική αντιπολίτευση όταν ετίθετο θέμα δημοσιονομικής προσαρμογής. «Το ΠΑΣΟΚ κάνει ένα θεμελιώδες λάθος μέσω κάποιων βουλευτών του να κατηγορεί τη Ν.Δ. Δεν γίνεται να υπάρχει η αντιπολίτευση, αλλά και η αντιπολίτευση μέσα στην κυβέρνηση», σχολίασε η κ. Σοφία Βούλτεψη (Ν.Δ.), απαριθμώντας λάθη που, όπως είπε, έκανε το ΠΑΣΟΚ και ως αντιπολίτευση αλλά και ως κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Γ. Παπανδρέου.

Επίρριψη ευθυνών

«Η δημοσιονομική απόσταση που καλύψαμε από το 2009, δηλαδή τα 27 δισ., οφείλεται κατά τα 22/27 στις αποφάσεις που σήκωσε μόνο του το ΠΑΣΟΚ», είπε από την πλευρά του ο κ. Π. Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και υπεραμύνθηκε της στάσης του κ. Παπανδρέου. Κριτικός έναντι της Ν.Δ. ήταν σε παρέμβασή του και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης.

«Με λύπη μου διαπιστώνω από πλευράς του ΠΑΣΟΚ να υπάρχει μονίμως μια επίθεση στη Ν.Δ.», σχολίασε ο κ. Δ. Τζαμτζής. Και αφού καταλόγισε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για το ξέσπασμα της κρίσης, πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση Σαμαρά το 2012 κατόρθωσε να κρατήσει τη χώρα που πήγαινε να πέσει στον γκρεμό της χρεοκοπίας».

Εν μέσω του κλίματος που διαμορφώνουν τέτοιες τοποθετήσει, και λίγο πριν κλείσει η συζήτηση, ο κ. Χρ. Σταϊκούρας παρενέβη υπογραμμίζοντας: «Σήμερα δεν ωφελεί να φλερτάρουμε με πισωγυρίσματα, να κάνουμε βουτιά στο παρελθόν για κομματικούς ή εσωκομματικούς λόγους. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την πατρίδα μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή