Αντ. Σαμαράς: Οι βουλευτές μας είναι υπεύθυνοι

Αντ. Σαμαράς: Οι βουλευτές μας είναι υπεύθυνοι

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι βουλευτές είναι υπεύθυνοι, διαμηνύει σε δήλωσή του ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγα μόλις 24ώρα πριν την κρίσιμη κοινοβουλευτική μάχη για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρόικας. 

Ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζει ότι η χώρα πέτυχε όλους τους στόχους της, επέβαλε τις κόκκινες γραμμές της και απέτρεψε νέα μέτρα λιτότητας. Παράλληλα, παρουσιάζει τον οδικό χάρτη εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο (έξοδος στις αγορές, ρύθμιση χρέους) αναδεικνύοντας έτσι και το διακύβευμα της προσεχούς ψηφοφορίας.

Η πλήρης δήλωση του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Μετά από επτά μήνες διαπραγμάτευσης πετύχαμε μία συμφωνία που κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά. Πρώτα απ’ όλα αναγνωρίστηκαν όλες οι επιτυχίες της χώρας. Μετά δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα λιτότητας. Τελείωσε αυτό. Και κυρίως κρατήθηκαν άθικτες όλες οι κόκκινες γραμμές που τους είχαμε βάλει. Θα ακολουθήσει τώρα η έξοδός μας στις αγορές, μετά η συζήτηση για το χρέος. Και έτσι μόνον αρχίζουμε πια, οριστικά, να βγαίνουμε από την κρίση και από τα μνημόνια. Αυτό και μόνο μετράει σήμερα. Και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Οι βουλευτές μας το ξέρουν. Είναι υπεύθυνοι και το έχουν αποδείξει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή