Κοπάζουν οι αντιδράσεις για το γάλα

Κοπάζουν οι αντιδράσεις για το γάλα

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μεταστροφή, με ορισμένες υποσημειώσεις, των περισσοτέρων εκ των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι είχαν εκφράσει προβληματισμούς για την επέκταση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος έως και στις 11 ημέρες οδήγησαν οι εξηγήσεις που παρείχαν χθες οι αρμόδιοι υπουργοί κ. Κ. Χατζηδάκης και Αθ. Τσαυτάρης. Ωστόσο, μεταξύ των βουλευτών της πλειοψηφίας εξακολουθούν να υπάρχουν ενστάσεις για θέματα τα οποία ρυθμίζονται στο πολυνομοσχέδιο, όπως οι τράπεζες και τα φαρμακεία. Επί της ουσίας, οι βουλευτές, ιδίως εκείνοι της Ν.Δ., υποχώρησαν στην ανάγκη για προώθηση μιας συμφωνίας η οποία κρίνεται συνολικά θετική από την κυβέρνηση, καθώς δεν περιέχει εισπρακτικά μέτρα. Και τούτο διότι πρακτικά δεν υπάρχουν κάποιες ουσιαστικές αλλαγές στο νομοσχέδιο, αλλά μόνον η εξασφάλιση των αυστηρών ελέγχων για την αποφυγή «ελληνοποιήσεων» του φρέσκου γάλακτος, το οποίο θα βρίσκεται κατά προτεραιότητα στα ράφια για τρεις ημέρες.

Ο κ. Μάξ. Χαρακόπουλος, ο οποίος συνιστούσε και τον πλέον βασικό «πονοκέφαλο» του Μαξίμου, καθώς εκτός από βουλευτής είναι και μέλος της κυβέρνησης, πείστηκε μετά και τη συνάντηση που είχαν οι βουλευτές της Ν.Δ. με τον κ. Χατζηδάκη για το θέμα. Ωστόσο, από την πλευρά των βουλευτών της Ν.Δ. δεν υφίσταται ενθουσιασμός για την εξέλιξη, καθώς αποτελεί αντικείμενο ασφυκτικής πίεσης χρόνου.

Στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ, οι βασικοί διαφωνούντες, δηλαδή οι κ. Θ. Μωραΐτης και Μιχ. Κασσής, θεωρούν τη διατύπωση για το γάλα ανεκτή. Ωστόσο και οι δύο διατηρούν κάποιες ενστάσεις, που αναμένεται να συζητηθούν σήμερα το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο., την οποία συγκάλεσε επί τούτου ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Οπως ανέφεραν πηγές της Χαρ. Τρικούπη, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν μεν πεισθεί από τις έως τώρα ανακοινώσεις, διατηρούν δε επιφυλάξεις έναντι του κ. Χατζηδάκη. Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι οι χειρισμοί του υπουργού Ανάπτυξης έχουν οδηγήσει στην ανάδειξη ζητημάτων τα οποία κανονικά δεν θα έπρεπε να τεθούν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, με πλέον ενδεικτικό παράδειγμα τη λεγόμενη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ.

Στην κυβέρνηση αναμένουν, επίσης, με ανησυχία τι θα πράξει ο κ. Γ. Παπανδρέου σχετικά με το άρθρο που αφορά το τραπεζικό σύστημα. Ενστάσεις υπάρχουν και για τις ρυθμίσεις που αφορούν τις αλλαγές στη λειτουργία των φαρμακείων, με κεντρικό το χωροταξικό θέμα, κάτι που έγινε σαφές και στη χθεσινή συνάντηση κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Αδ. Γεωργιάδη. Σε αυτό το θέμα φαίνεται ότι αρνητικοί είναι οι κ. Α. Λοβέρδος και Χρ. Αηδόνης, καθώς και ο κ. Δ. Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ. Στη συνάντηση που είχαν με τον κ. Αδ. Γεωργιάδη οι βουλευτές της Ν.Δ. δεν σημειώθηκαν ενστάσεις για κάποιο θέμα. Αντιθέτως, στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχουν αντιδράσεις για κάποιες από τις ρυθμίσεις που αφορούν τα φωτοβολταϊκά τόξα. Επ’ αυτού θα πραγματοποιηθεί σήμερα σύσκεψη, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια που υπάρχουν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή