«Ελιά»: αγκάθια με το ψηφοδέλτιο

«Ελιά»: αγκάθια με το ψηφοδέλτιο

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσπάθειες μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής, όταν αναμένεται να ανακοινωθεί το μεγαλύτερο σκέλος του ευρωψηφοδελτίου της «Ελιάς», καταβάλλει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή συστράτευση ενόψει των εκλογών του Μαΐου. Την Κυριακή θα ανακοινωθούν οι περισσότεροι από τους 42 που μπορεί να περιληφθούν στο ψηφοδέλτιο και θα μείνουν κάποιες -λίγες- θέσεις κενές διά παν ενδεχόμενον. Σύμφωνα με συνομιλητές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος εξακολουθεί να ασκεί πίεση στα στελέχη του κόμματος, με το βασικό του επιχείρημα να συνοψίζεται στο αξίωμα ότι «αν το πλοίο βουλιάξει, θα πάμε όλοι μαζί στον βυθό».

Προσκλήσεις

Υπό αυτή τη γενική οπτική γωνία ο κ. Βενιζέλος είχε απευθύνει ξανά προ ημερών την πρόσκλησή του προς την κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία αρνήθηκε. Αυτές τις ημέρες, η αναπληρώτρια υπουργός Αμυνας απουσιάζει στο εξωτερικό, αλλά από το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να της ασκούνται πιέσεις. Χθες, με αφορμή το ευρωψηφοδέλτιο ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον γραμματέα του κόμματος Ν. Ανδρουλάκη, στον οποίο επανέλαβε την πρόσκληση συμμετοχής στο ευρωψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ διαβεβαιώσεις ότι δεν θα τεθεί ζήτημα ασυμβιβάστου μεταξύ υποψηφίου ευρωβουλευτή και γραμματέα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι πράγματι δεν τίθεται ζήτημα, διότι ο γραμματέας του κόμματος δεν συνιστά κρατική θέση, ούτε καν αμειβόμενη. Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης επιφυλάχθηκε να απαντήσει και αυτή τη φορά στον κ. Βενιζέλο, καθώς, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει μια ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ τα οποία είναι αποφασισμένα να θέσουν θέμα ασυμβιβάστου, κυρίως διότι θεωρούν ότι ο γραμματέας θα έχει προβάδισμα προβολής μεταξύ των υποψηφίων. Παρά τις συγκεκριμένες δυσκολίες, ο κ. Βενιζέλος συνεχίζει αυτές τις ημέρες τις επαφές και με πρόσωπα τα οποία δεν προέρχονται από την κομματική ιεραρχία του ΠΑΣΟΚ. Στα ονόματα που έχουν ήδη ανακοινωθεί θα προστεθεί την Κυριακή, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, και ο εφοπλιστής Γ. Βερνίκος, πρόσωπο το οποίο έχει δραστηριοποιηθεί στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς αρκετά έντονα το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Στο εσωτερικό της «Ελιάς» ήδη ακούγονται απόψεις περί ανάγκης για συμπόρευση όλων των δυνάμεων του ευρύτερου χώρου, ακόμη και μετά τις ευρωεκλογές. Χθες, συγκεκριμένα, ο καθηγητής Π. Κ. Ιωακειμίδης δήλωσε (9,84) ότι «ιστορικά, κάθε φορά που οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς βρέθηκαν κατακερματισμένες ή διαλυμένες, η χώρα μπήκε σε περιπέτειες». Ο κ. Ιωακειμίδης εξέφρασε την προσωπική εκτίμησή του στον κ. Στ. Θεοδωράκη και σημείωσε ότι θα ήταν ευχής έργον «Ελιά», ΔΗΜΑΡ και «Ποτάμι» να συμπράξουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή