Διμέτωπος ΚΚΕ κατά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

Διμέτωπος ΚΚΕ κατά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διπλή επίθεση στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε το ΚΚΕ στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, στις διατάξεις του οποίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Περισσού, ενσωματώνεται η πολιτική της Ε.Ε. «που θα συνεχιστεί με ή χωρίς μνημόνια». Το ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση για υλοποίηση αντιλαϊκής πολιτικής, στρέφοντας, ταυτόχρονα, τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν αμφισβητεί αυτή την πολιτική «όπως προκύπτει από τα συνεχή διαπιστευτήρια που δίνει στον ευρωμονόδρομο». Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ γίνεται λόγος για κλιμάκωση «της επίθεσης εις βάρος των εργαζομένων, των ασφαλιστικών ταμείων και των μικρών επαγγελματιών, προκειμένου να στηριχθεί η ανάκαμψη και κερδοφορία του κεφαλαίου». Ως μοναδική διέξοδος, δε, προκρίνεται η «μαζική καταδίκη των κομμάτων της Ε.Ε.».

Το ΚΚΕ αντέδρασε και στις τελικές ρυθμίσεις για το γάλα, τις οποίες κατήγγειλε ως αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών ντιρεκτίβων, με βάση τις επιθυμίες των μονοπωλίων. Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι με την απελευθέρωση του ορίου ζωής στο γάλα «ευνοούνται οι εισαγωγές, απαξιώνεται η ποιότητα και αυξάνεται το ποσοστό κέρδους των μονοπωλίων», ενώ προστίθεται ότι το μέτρο δεν έχει καμιά σχέση με τη μείωση της τιμής του γάλακτος. «Οι συνέπειες θα είναι δραματικές, με αύξηση της ανεργίας και καταστροφή της γαλακτοπαραγωγής. Αποτελεί κοροϊδία ότι το “γάλα ημέρας” θα δώσει ζωή στην ελληνική γαλακτοπαραγωγή, τη στιγμή που αυτή συνθλίβεται από τα μονοπώλια», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή