Λοβέρδος: Θα υπερψηφίσω την Κυριακή

Λοβέρδος: Θα υπερψηφίσω την Κυριακή

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ζήτησε χθες ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας ένα ακόμη σημείο τριβής στις ήδη έντονες συζητήσεις στη Βουλή, με επίκεντρο το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα των δόσεων, αλλά και υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος θα ψηφίσει το νομοθέτημα.

Ο κ. Λοβέρδος σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια συζήτησης σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και επισημαίνοντας ότι κατά τη διαδικασία επεξεργασίας του πολυνομοσχεδίου το Σαββατοκύριακο δεν θα μπορέσει να τοποθετηθεί, έστρεψε τα πυρά του στον κ. Χατζηδάκη υποστηρίζοντας πως ο υπουργός Ανάπτυξης «ενέπλεξε, με τους χειρισμούς του, την ελληνική κοινωνία σε περιπέτεια άνευ λόγου και τώρα, με πρωτοβουλία του κ. Τσαυτάρη που άλλαξε το πλαίσιο, πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του». Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι οι νέες ρυθμίσεις που έγιναν κατόπιν παρεμβάσεων άλλων υπουργών δεν επιτρέπουν στον κ. Χατζηδάκη να παραμείνει υπουργός και πρόσθεσε: «Απορώ πώς μένει στη θέση του. Η παραίτησή του θα ήταν μια απονευρωτική της έντασης κίνηση».

Πάντως, για να μην υπάρξουν παρερμηνείες ως προς την επιλογή του κατά την ψηφοφορία εξαιτίας της σκληρής κριτικής που άσκησε σε υπουργικούς χειρισμούς, ο κ. Λοβέρδος διευκρίνισε πως θα υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

Την ίδια στιγμή, σε συνεδρίαση άλλης επιτροπής οι τόνοι ανέβηκαν κατά τη διάρκεια προσωπικής αντιπαράθεσης που είχαν οι κ. Γ. Βλάχος (Ν.Δ.) και Μαρ. Ουζουνίδης (ΑΝΕΛ), εξαιτίας της επιμονής του αντιπολιτευόμενου βουλευτή να γνωστοποιήσει η κυβέρνηση το – ασαφές έως εκείνη την ώρα– ακριβές χρονοδιάγραμμα κατάθεσης – συζήτησης – ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή