ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Xωρίς εκπλήξεις η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή

mitarakis-xoris-ekplixeis-i-psifisi-toy-polynomoschedioy-tin-kyriaki-2014481

Αισιόδοξος ότι το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί την Κυριακή «χωρίς εκπλήξεις» για την κυβερνητική πλειοψηφία εμφανίστηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Σπύρο Μάλλη. «Δεν περιμένω εκπλήξεις κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Όχι μόνο δεν υπάρχουν δημοσιονομικά μέτρα όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, αλλά υλοποιείται και η υπόσχεσή του για το κοινωνικό μέρισμα» τόνισε.

«Η οικονομική κατάσταση αλλάζει, η μεγαλύτερη επένδυση στην Ευρώπης γίνεται στην Ελλάδα με το Ελληνικό, οι τράπεζες βρίσκουν χρήματα από τις αγορές, η οικονομία πατάει ξανά στα ποδιά της η ανεργία σταθεροποιήθηκε, αν και βρίσκεται ακόμη σε πολύ υψηλά επίπεδα αλλά δεν υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις» σημείωσε ο κ. Μηταράκης.

Σε ό,τι αφορά τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, ανέφερε ότι τον Ιούλιο θα υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα ποια ταμεία θα επηρεαστούν από τις περικοπές, αλλά ότι πολλά ταμεία πιθανόν να μην επηρεαστούν καθόλου. «Και η δικιά μου γενιά περιμένει να πάρει επικουρική σύνταξη, αλλά για να πάρει θα πρέπει τα ταμεία να είναι και να παραμείνουν βιώσιμα» τόνισε.

«Ούτε εγώ, ούτε ο Κωστής Χατζηδάκης έχουμε λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα από την τρόικα για το γάλα» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.