Το θρίλερ με το γάλα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία διατύπωση για το όριο ζωής που μπορεί να έχει το παστεριωμένο γάλα έφερε αργά το βράδυ της Παρασκευής τον κ. Αθ. Τσαυτάρη ένα βήμα πριν από το να μην υπογράψει το πολυνομοσχέδιο και να συγκρουστεί εκ νέου με τον κ. Κ. Χατζηδάκη. Η κρίση απεφεύχθη τελευταία στιγμή, ύστερα από συνεννόηση μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Χαρ. Τρικούπη, σε επίπεδο κορυφής, καθώς για μία τεχνικού χαρακτήρα διατύπωση λίγο έλειψε να τιναχθεί στον αέρα ολόκληρη η διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που υπήρξε προϊόν συμφωνίας με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσαυτάρης κινήθηκε με τη στήριξη του κ. Βενιζέλου, ενώ με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συμφώνησε στην αρχή και ο κ. Μάξ. Χαρακόπουλος, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα, το πρωί του Σαββάτου, παραιτήθηκε από τη θέση του αναπληρωτή. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, βασικό σημείο διαφωνίας ήταν μία διατύπωση για τον τρόπο υπολογισμού του ορίου ζωής του παστεριωμένου γάλακτος. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η διαφορά είχε προκύψει ήδη από το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο κ. Τσαυτάρης και κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκαν τον κ. Χατζηδάκη προκειμένου να συζητήσουν όλο το φάσμα των διαφωνιών περί το γάλα. Και από τις δύο πλευρές τονίζεται ότι εκείνο το βράδυ επετεύχθη συμφωνία, η οποία και οδήγησε προσωρινά στην άρση του αδιεξόδου. Μέχρι τη στιγμή που ο κ. Τσαυτάρης πήρε το νομοσχέδιο στα χέρια και εξέφρασε τις διαφωνίες του. Λίγες ώρες νωρίτερα, πριν από την άρνηση του κ. Τσαυτάρη να υπογράψει το πολυνομοσχέδιο, o ίδιος διαβεβαίωνε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι είχαν λυθεί όλες οι εκκρεμότητες με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε λίγες ώρες νωρίτερα. Τελικά, αργά την Παρασκευή, υπέγραψε και η εμπλοκή απεφεύχθη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή