Σταϊκούρας: «Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές»

Σταϊκούρας: «Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές»

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την βεβαιότητα ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι της χώρας για το 2014 όχι μόνο θα επιτευχθούν αλλά θα υπάρξει και υπέρβαση κατά 525 εκ. ευρώ, όσο και το ύψος του κοινωνικού μερίσματος, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου.

Παράλληλα επιτέθηκε σε όσους στο παρελθόν υποστήριζαν σενάρια καταστροφολογίας, ιδιαίτερα, όπως είπε, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι τους διέψευσαν τα θετικά αποτελέσματα τα οποία πλέον αναγνωρίζονται διεθνώς για τη χώρα.

Ο κύριος Σταϊκούρας μίλησε για χρονοβόρες και επίπονες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης που είχαν ως επακόλουθο οι εταίροι μας να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους.

«Διεκδικήσαμε βαθμούς ελευθερίας. Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστο ικανοποιητικό», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: « Επιβεβαιώθηκε η υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων και η επίτευξη του πλεονάσματος. Διαψεύστηκαν οι καταστροφικές προφητείες, ιδιαίτερα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για δημόσιο έλλειμμα και για προϋπολογισμό στον αέρα. Αναγνωρίστηκε από τους εταίρους μας ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2014. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται πλέον μεθοδικά και σταθερά, για την έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές».

Ακόμα, μίλησε για νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της ανάπτυξης, την ενίσχυση των επιχειρήσεων και την αύξηση της απασχόλησης, συμπληρώνοντας ότι «η διαδικασία αλλαγής είναι επίπονη και βραδεία αλλά θα έχει θετικό αποτέλεσμα».

Κλείνοντας, ο κύριος Σταϊκούρας τόνισε την ανάγκη ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης, σημειώνοντας ότι δεν είναι εποχή για ομφαλοσκοπήσεις, πολιτικών παιχνιδιών και δημιουργία κλίματος πόλωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή