K. Χατζηδάκης: Πρωταγωνιστής του κινήματος της ακρίβειας ο ΣΥΡΙΖΑ

K. Χατζηδάκης: Πρωταγωνιστής του κινήματος της ακρίβειας ο ΣΥΡΙΖΑ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θέση πρωταγωνιστή του κινήματος της ακρίβειας τοποθέτησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος μιλώντας απόψε στην Ολομέλεια ενημέρωσε ότι σε λίγο ανακοινώνονται περιορισμένες βελτιωτικές τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο, βελτιώσεις στο πλαίσιο της λογικής και των νομικών υποχρεώσεων της χώρας.

«Τις τελευταίες ημέρες επ' αφορμή της ψηφίσεως αυτού του νομοσχεδίου είδαμε να αναπτύσσεται ένα πρωτόφαντο κίνημα, το κίνημα της ακρίβειας και μάλιστα από δυνάμεις που μας κάνουν μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας και είναι αυτές οι δυνάμεις που θέλουν να κρατήσουν ψηλά τις τιμές» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης σημειώνοντας ότι πρόκειται για τις δυνάμεις αυτές που κατηγορούν την κυβέρνηση επειδή θα επιτρέψει να καταργηθεί το εγγυημένο κέρδος 34% των φαρμακοποιών. «Μα βέβαια! πρέπει να γίνει πρόταση μομφής σε όλους μας γι΄ αυτό το έγκλημα» σχολίασε ο υπουργός και κατηγόρησε την αντιπολίτευση και ιδίως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ενοχλείται επειδή τα βιβλία δεν θα πωλούνται 50% και 100% πάνω από τις τιμές σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ενοχλείται ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες δυνάμεις επειδή θα επιτρέπονται οι εκπτώσεις στα outlets, επειδή καταργούνται μια σειρά περιορισμοί για να παίρνουν φθηνότερα απορρυπαντικά οι νοικοκυρές, επειδή η κυβέρνηση επιτρέπει να μην κάνουν εμπόριο τσιμέντου δύο τρεις βιομηχανίας αλλά να μπορούμε να παίρνουμε φθηνότερο τσιμέντο».

Αλλά και για το θέμα του γάλακτος, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι ενοχλείται ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης επειδή θα πέσουν οι τιμές του γάλακτος. «Είναι έγκλημα που έχουμε θέσει ως στόχο να πέσουν οι τιμές του γάλακτος. Είναι προφανές έχουμε μια αντιπολίτευση κουβαρντάδων αλλά μπορεί εσείς να είστε κουβαρντάδες όμως οι Έλληνες καταναλωτές δεν είναι κουβαρντάδες. Αλίμονο αν επιτρέψουμε στη Βουλή να γίνει μια Βουλή συντεχνιών που αγνοεί τα 10 τόσα εκατομμύρια των Ελλήνων», είπε ακόμη ο υπουργός.

«Έχουμε μια αντιπολίτευση και μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία πιστεύει στο δόγμα ότι μπορούμε να έχουμε επενδύσεις χωρίς επενδυτές και ότι υπηρετούμε τους καταναλωτές κρατώντας τις τιμές ψηλά. Είδαμε και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κινούμενο στο χώρο του πολιτικού σουρεαλισμού, τον είδαμε να λέει ότι ο κ. Στουρνάρας έχει περίπου εγκληματίσει και για μένα τίθεται θέμα ηθικής τάξεως. Μα είναι προφανές ότι αν τίθεται θέμα ηθικής τάξεως τίθεται για τον ίδιο που έρχεται και υποστηρίζει όλες αυτές τις παράδοξες θέσεις», είπε ο κ. Χατζηδάκης και κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί τη στασιμότητα, τη μιζέρια την καθυστέρηση και αν κάτι δεν υπηρετεί αυτό σίγουρα είναι το συμφέρον του καταναλωτή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή