ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκροτείται η ομάδα Κουμουτσάκου

sygkroteitai-i-omada-koymoytsakoy-2014779

Αν και δεν αποκλείονται εκπλήξεις ή αλλαγές της τελευταίας στιγμής, η βασική ομάδα των αντιπεριφερειαρχών που θα πλαισιώσει τον υποψήφιο Περιφερειάρχη υπό το τρίπτυχο «γνώση, θέληση, νέο ήθος» που έθεσε, κατά την πρόσφατη παρουσίαση, ως κυρίαρχους άξονες στη συγκρότηση του συνδιασμού του.

Για τη Δυτική Αθήνα φαίνεται ότι έχει κλειδώσει ο απερχόμενος Δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί και ως υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής θα είναι η κ. Κατερίνα Πιπιλή (σ.σ. που στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές είχε εκλεγεί με το Άρμα Πολιτών), ενώ για το Νότιο Τομέα ακούγεται το όνομα του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ και πολιτευτή Β' Αθηνών Νίκου Κωστόπουλου. Για την Ανατολική Αττική, ακούγονται ο αρχιτέκτονας Πάρης Ευαγγελίου και ο πρώην Δήμαρχος Λαυρίου, ιατρός, Σταύρος Παπασταυρόπουλος. Στο Βόρειο Τομέα υποψήφια αντιπεριφερειάρχης θα είναι η εκπαιδευτικός Φωτεινή Βρύνα και στον Κεντρικό Τομέα ο έμπειρος αυτοδιοικητικός (αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας) κ. Βασίλης Κορομάντζος.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και Νήσων, θέση για την οποία ακούγονται τα ονόματα του Δήμαρχου Πόρου Δημήτρη Στρατηγού και της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρας Ανεμοδουρά.