«Κίτρινη κάρτα» ΔΗΜΑΡ σε Ψαριανό

«Κίτρινη κάρτα» ΔΗΜΑΡ σε Ψαριανό

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν υπήρχε στη ΔΗΜΑΡ δυνατότητα διαγραφής βουλευτή, ο Γρ. Ψαριανός θα ήταν ήδη εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αυτό άφηναν να εννοηθεί χθες συνεργάτες του κ. Φώτη Κουβέλη, μεταδίδοντας την οργή για την επιλογή του κ. Ψαριανού να απέχει της προχθεσινής ψηφοφορίας και να μην υπακούσει στη γραμμή του κόμματος. Είναι ενδεικτικό ότι με εντολή Κουβέλη, η Αγ. Κωνσταντίνου εξέδωσε ανακοίνωση όχι μόνον αποδοκιμάζοντας τον κ. Ψαριανό, αλλά και καταγγέλλοντάς τον ότι «υπονομεύει τις εκλογικές προοπτικές της ΔΗΜΑΡ λειτουργώντας υπέρ αντίπαλων πολιτικών σχεδίων»! Ο κ. Κουβέλης, μάλιστα, διαμήνυσε ότι η ανοχή του έχει φτάσει στα όριά της έναντι «επικοινωνιακών στοχεύσεων και προσωπικών στρατηγικών».

Ο κ. Ψαριανός, ωστόσο, όχι μόνον δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί, αλλά χθες ειρωνεύθηκε την σε βάρος του ανακοίνωση. Ανέβασε στο facebook ουκ ολίγες αναφορές σε σταλινικά βιβλία για να παρομοιάσει την αποδοκιμασία του με πρακτικές «κόκκινου στρατού» και «φανταστικών εσωτερικών εχθρών», ενώ μιλώντας στην «Κ» ξανάριξε το γάντι στον κ. Κουβέλη. «Εγώ εξήγησα γιατί δεν ψήφισα. Πρώτον, για να αποδοκιμάσω την κυβέρνηση που μας φέρνει το τελευταίο λεπτό πολυνομοσχέδιο 300 σελίδων και κυρίως γιατί η ΔΗΜΑΡ δεν συνεδρίασε ποτέ για να καθορίσει τη στάση της. Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί εκδόθηκε μια ανακοίνωση για μένα που αιτιολόγησα την αποχή μου και όχι για τον κ. Κουβέλη που στις τελευταίες έντεκα ονομαστικές ψηφοφορίες έχει λείψει στις δέκα αποφεύγοντας να καταγραφεί η ψήφος του για οποιοδήποτε θέμα».

Αναλόγως καυστικός ήταν και για το αν σκοπεύει να ανεξαρτητοποιηθεί. «Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι θα σιωπήσω. Πολύ περισσότερο αυτοί που πέρασαν τυχαία έξω από τη ΔΗΜΑΡ και σήμερα λαμβάνουν τις αποφάσεις. Τους προκαλώ ευθέως: Αν η ΔΗΜΑΡ πάρει στις ευρωεκλογές 7%-8% εγώ θα ζητήσω ταπεινά συγγνώμη για όσα λέω. Αν όμως λάβει… δύο παρά τέταρτο, εκείνοι θα ζητήσουν άραγε συγγνώμη που μετέτρεψαν τη ΔΗΜΑΡ σε “λίγο από ΣΥΡΙΖΑ”; ΄Η θα τους φταίει ο Ψαριανός, ο Λυκούδης και ο Παπαδόπουλος; Διότι αν συμβεί το δεύτερο, απλά θα με δικαιώσουν ότι το κόμμα που ιδρύσαμε 4-5 άνθρωποι έχει χάσει την εσωτερική του δημοκρατία και ελέγχεται από μια ομάδα πρώην Πασόκων που δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο μας».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η μόνη φορά που ο κ. Κουβέλης είχε εκδώσει ανάλογη ανακοίνωση ήταν όταν απέπεμψε τους κ. Οδ. Βουδούρη και Π. Μουτσινά με τη φράση «θέτουν εαυτούς εκτός ΔΗΜΑΡ». Μια τέτοια επιλογή όμως κρίθηκε υπερβολική χθες. Πολύ περισσότερο όταν θα έπρεπε να διαγραφεί και ο κ. Βασ. Οικονόμου, που επίσης απείχε της ψηφοφορίας. Εν προκειμένω, ωστόσο, η Αγ. Κωνσταντίνου παραδόξως εσιώπησε προσφέροντας στον κ. Οικονόμου ένα είδος… πολιτικού ακαταλόγιστου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή