Στασιμότητα στη συνάντηση για το Κυπριακό

Στασιμότητα στη συνάντηση για το Κυπριακό

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουσιαστική πρόοδος δεν σημειώθηκε χθες στη συνάντηση του προέδρου της Κύπρου κ. Ν. Αναστασιάδη με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ντ. Ερογλου, την πρώτη μετά την υπογραφή του κοινού ανακοινωθέντος. Η συνάντηση είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι δύο πλευρές προχώρησαν σε ανασκόπηση όσων έχουν  γίνει  έως σήμερα  και  κατέγραψαν  τις  διαφορές τους. Οπως δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, υπήρξε ανασκόπηση της πορείας των διαπραγματεύσεων και  της  «προόδου  ή  της  μη προόδου», διαπιστώθηκαν οι διαφορές και «επισημάνθηκε η ανακολουθία των τουρκικών θέσεων σε σχέση με το κοινό ανακοινωθέν».

Ο κ. Ερογλου, αντίθετα, χαρακτήρισε τη συνάντηση γόνιμη και πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες μίλησαν αναλυτικά για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τις σχετικές προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Ο κ. Αναστασιάδης παραδέχτηκε πως η τρέχουσα φάση των διαπραγματεύσεων, η οποία αφορά τις αρχικές θέσεις των πλευρών, πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να ακολουθήσει μια πιο λεπτομερής συζήτηση όσων έχουν κατατεθεί στο τραπέζι του διαλόγου.

Η συνάντηση έγινε στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, που τελεί υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ, παρουσία της εκπροσώπου του οργανισμού κ. Λίζας Μπάτενχαϊμ. Οπως ενημέρωσε η κ. Μπάτενχαϊμ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν σε ένα μήνα, ή και νωρίτερα εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, και επίσης ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο των δομημένων διαπραγματεύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή