Sueddeutsche Zeitung: «Κάθε άλλο παρά αρμονικός» ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ελλάδα

Sueddeutsche Zeitung: «Κάθε άλλο παρά αρμονικός» ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ελλάδα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Με την ψήφιση ενός μεταρρυθμιστικού πακέτου η Ελλάδα πέτυχε τις προϋποθέσεις για την παροχή νέας βοήθειας. Ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Αθήνα, όμως, είναι κάθε άλλο παρά αρμονικός» γράφει η «Sueddeutsche Ζeitung» αναφερόμενη στην πλειοψηφία 152 βουλευτών, με την οποία ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο από τη Βουλή.

«Στο μεταξύ αυξάνεται η ανησυχία ότι η κυβέρνηση συνασπισμού θα καταρρεύσει πρόωρα. Κατά την ψηφοφορία υπήρξαν επιφανείς διαφωνούντες» σημειώνουν οι συντάκτριες και αναφέρονται στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Νικήτα Κακλαμάνη. Προσθέτουν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν διαγράφηκε από το κόμμα του, όπως συνέβη με τον κ. Κακλαμάνη και συνεχίζουν: «Ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, φέρεται να διαμαρτυρήθηκε στον Παπανδρέου ότι "δεν τον προειδοποίησε".

Ο Παπανδρέου φέρεται να αιτιολόγησε το "όχι" του με την επιφύλαξη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κατά της ιδιωτικοποίησης των τραπεζών. Ο Παπανδρέου είναι μάλλον πεπεισμένος ότι οι τράπεζες οδήγησαν στην πτώση του το 2011 και ότι ειδικά ο τότε υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, βοήθησε αποφασιστικά».

Το δημοσίευμα περιγράφει συνοπτικά όσα συνέβησαν την Κυριακή, 30 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή και τονίζει ότι «με δεδομένη την ισχνή πλειοψηφία, είναι πιθανόν οι νομοθετικές δυνατότητες της κυβέρνησης συνασπισμού να έχουν εξαντληθεί». Οι συντάκτριες εκτιμούν, δε, ότι «είναι απίθανο να αντέξει ο κυβερνητικός συνασπισμός ως το 2016» και αναφέρονται σε δηλώσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015. Επίσης, στο άρθρο γίνεται λόγος για τις πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να αποχωρεί από τη θέση του και να αναλαμβάνει την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή