Σόιμπλε: Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο, η οικονομία ανακάμπτει

Σόιμπλε: Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο, η οικονομία ανακάμπτει

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξoς για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά ταυτόχρονα υπεραμύνθηκε των πολιτικών δημοσιονομικής προσαρμογής που επέβαλε η Γερμανία στις χώρες που πήραν οικονομική βοήθεια, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη Δημόσια Τηλεόραση τάχθηκε υπέρ της λιτότητας, η οποία, όπως υποστήριξε, δεν έρχεται σε αντίθεση με την ανάπτυξη. «Λιτότητα και ανάκαμψη δεν είναι αντιφατικές έννοιες. Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Τα στοιχεία είναι θετικά. Βγαίνετε από την ύφεση και μπαίνετε στην ανάπτυξη. Η οικονομία ανακάμπτει», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου βοήθειας και την ελάφρυνση του χρέους, ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι «θα περιμένουμε τα στοιχεία για να δούμε αν υπάρχει πλεόνασμα και θα αποφασίσουμε αν χρειάζεται περαιτέρω στήριξη. Αυτή ήταν η προηγούμενη απόφαση, τώρα περιμένουμε τα στοιχεία».

O κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι η Γερμανία προσφέρει κάθε είδους στήριξη στην Ελλάδα. «Στη Γερμανία με κατηγορούν ότι δίνω πολλά στην Ελλάδα, εδώ με κατηγορούν ότι δίνω λίγα. Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν αφήνουμε μόνη της την Ελλάδα», είπε. Τόνισε όμως ότι κανένας στη Γερμανία, ούτε ο υπουργός Οικονομικών, δεν ευθύνεται για την κατάσταση στην Ελλάδα. Σε σχέση με το Επενδυτικό Ταμείο, ανέφερε ότι η Γερμανία επιδιώκει ένα μοντέλο συνεργασίας αντίστοιχο με αυτό της Ισπανίας. Τα ποσά που θα μπουν στο Ταμείο θα διαμορφωθούν ανάλογα και με τις συνθήκες στην αγορά, σημείωσε. «Το σημαντικό είναι να γίνει μια αρχή σύντομα. Αν αυτό συμβεί, θα έλθουν πολλοί να βοηθήσουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή