Ο Λυκούδης προσφέρει στήριξη σε Ψαριανό

Ο Λυκούδης προσφέρει στήριξη σε Ψαριανό

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ανακοίνωση κατά του Γρηγόρη ήταν απαράδεκτη και παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος». Με τη φράση αυτή ο κ. Σπ. Λυκούδης επέκρινε χθες ευθέως τον κ. Φ. Κουβέλη για τον τρόπο που αντιμετώπισε την επιλογή του κ. Ψαριανού να απόσχει της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου. Και άθελά του επιβεβαίωσε το προβληματικό πλέον κλίμα στη ΔΗΜΑΡ, το οποίο υπονομεύει χωρίς άλλο τις εναγώνιες προσπάθειες ανάκαμψης του κόμματος. Η παρέμβαση Λυκούδη έγινε στη συνεδρίαση της Εκτ. Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ εξ αφορμής της προχθεσινής ανακοίνωσης της Αγ. Κωνσταντίνου που χαρακτήρισε τον κ. Ψαριανό υπονομευτή της πορείας του κόμματος λειτουργώντας επ’ ωφελεία άλλων εκλογικών σχεδιασμών.

Ο δε τρόπος που επέλεξε ο κ. Λυκούδης ήταν να ασκήσει κριτική στους… συντάκτες της ανακοίνωσης, δηλ. στον εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρ. Μαχαίρα. Ο πραγματικός του στόχος ωστόσο ήταν εμφανώς ο κ. Κουβέλης, καθώς η ανακοίνωση κατά του κ. Ψαριανού δεν θα μπορούσε να εκδοθεί χωρίς τη δική του έγκριση. Και γι’ αυτό πάγωσε τους παριστάμενους, οι οποίοι κατάλαβαν αμέσως ότι το πρόβλημα στη ΔΗΜΑΡ λαμβάνει και πάλι τον χαρακτήρα μιας κρίσης κορυφής. Πολύ περισσότερο όταν αυτό που κατ’ ουσίαν καταλόγισε ο κ. Λυκούδης στον κ. Κουβέλη είναι ότι ρέπει σε κομμουνιστικής λογικής προληπτική λογοκρισία των βουλευτών του.

Κατόπιν τούτων, δεν είναι παράδοξο ότι ο κ. Κουβέλης προτίμησε να μείνει σιωπηλός, ξέροντας βέβαια ότι οποιαδήποτε απάντησή του θα προκαλούσε μείζον πρόβλημα στη ΔΗΜΑΡ. Αντί του κ. Κουβέλη ωστόσο, μίλησε λίγο αργότερα ο κ. Χρ. Μαχαίρας (Βήμα fm), ο οποίος εστράφη κατά του κ. Ψαριανού. Στον ισχυρισμό του βουλευτή ότι η ΔΗΜΑΡ έχει γίνει «λίγο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ότι «έχουμε κουραστεί να λέμε ότι είμαστε απέναντι στον γραφικό δογματισμό και τον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται αδύνατους παραδείσους», ενώ ως προς τα περί ελλείμματος δημοκρατικής λειτουργίας, υπενθύμισε στον κ. Ψαριανό ότι τα όργανα της ΔΗΜΑΡ συνεδριάζουν τακτικότερα απ’ οποιουδήποτε άλλου κόμματος.

Ολα τούτα, βέβαια, ήταν αναπόφευκτο να επισκιάσουν τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών της που θέλησε να διαφημίσει χθες η ΔΗΜΑΡ. Μέχρι στιγμής έχουν «κλειδώσει» οι κ.κ. Γ. Αμοιρίδης, Δ. Γεωργάτος, Θ. Γεωργίου, Ν. Δαβέτας, Αχμέτ Ιλάν, Β. Κόλιας, Μαρ. Κοππά, Αργ. Λαφαζάνης, Δ. Λουκάς, Θ. Μαργαρίτης, Θ. Παπαθεοδώρου, Πέμυ Παναγιωτοπούλου, Ανδ. Παπαδόπουλος, Γ. Τσαμουργκέλης, Π. Τσάρτας, Ντόρα Τσικαρδάνη, Δημ. Χατζησωκράτης, Θρ. Φωτεινός και μάλλον ο Π. Μπεγλίτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή