Ανακοινώσεις Δένδια – Αθανασίου για τα όσα είπε ο Μπαλτάκος

Ανακοινώσεις Δένδια – Αθανασίου για τα όσα είπε ο Μπαλτάκος

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας δήλωσε σχετικά με τα όσα αναφέρονται στο πρόσωπό του, σε βιντεοσκοπημένη συνομιλία στο διαδίκτυο:

«Τα όσα αναφέρονται σχετικά με το πρόσωπό μου αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας. Δεν είναι προϊόν φαντασίας όμως αλλά πραγματικότητα τα 32 περιστατικά με εγκληματικές ενέργειες υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι απέστειλα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δεν είναι μύθευμα επίσης – και προκύπτει από τη στιχομυθία – ότι ζητείται από τον κ. Μπαλτάκο να παρέμβει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να επιτευχθεί η απαλλαγή των μελών της Χρυσής Αυγής».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, μετά τη γνωστοποίηση του βίντεο με τους διαλόγους των Παναγιώτη Μπαλτάκου και Ηλία Κασιδιάρη δήλωσε: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το φαινόμενο του νεοναζισμού και τα τυχόν διαπραχθέντα αδικήματα πολιτικά. Η Δικαιοσύνη τα ελέγχει και τα αντιμετωπίζει δικαστικά, μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου. Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι θεσμικά και λειτουργικά ανεξάρτητη και αυτό το αποδεικνύει κάθε μέρα με το ήθος, την ικανότητα και το έργο των λειτουργών της. Η κυβέρνηση, πιστή στις αρχές του Κράτους Δικαίου, σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών.

 Αναφορικά με τα αδικήματα που αποδίδονται σε μέλη της Χρυσής Αυγής το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και μόνο. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την πρώτη ημέρα των συλλήψεων των εμπλεκομένων "χρυσαυγιτών" ζήτησε, κατηγορηματικά: "Η κυβέρνηση να μην έχει καμία ανάμειξη. Να λειτουργήσουν οι θεσμοί και αν και όποιοι παραπεμφθούν να έχουν δίκαιη δίκη". Ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι δικαστής και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να έχει γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή