Την παραίτηση Δένδια και Αθανασίου ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

Την παραίτηση Δένδια και Αθανασίου ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σοκαρισμένος» με τις αποκαλύψεις από τη συζήτηση Μπαλτάκου – Κασιδιάρη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη και ζήτησε την παραίτηση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης κυρίων Δένδια και Αθανασίου, ενώ τόνισε ότι και ο πρωθυπουργός φέρει ευθύνη και τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι υφίσταται πολιτικό και θεσμικό θέμα, καθώς οι αποκαλύψεις μαρτυρούν τον τρόπο σκέψης του πρωθυπουργού σε ένα μείζον ζήτημα για την σταθερότητα του πολιτικού συστήματος. Εμείς , πρόσθεσε, δεν ανακαλύψαμε την εγκληματική δράση της ΧΑ με τη δολοφονία, την ξέραμε και την είχαμε καταγγείλει πολλές φορές .

 Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, είχε καταγγείλει τις «εκλεκτικές συγγένειες» μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Χρυσής Αυγής και τώρα κατανοούμε πλήρως γιατί ο Μπαλτάκος είχε δηλώσει τα περί συνεργασίας με την ΧΑ.

Αναφερόμενος στην ευθύνη του κ. Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Μπαλτάκος είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και γγ της κυβέρνησης ως εκ τούτου είναι σαφές ότι φανερώνει τον καιροσκοπισμό του Σαμαρά. Που αποφάσισε όχι να αντιμετωπίσει την εγκληματική δραστηριότητα της ΧΑ αλλά να αντιμετωπίσει την προοπτική ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η επόμενη κυβέρνηση. Φανερώνει επίσης τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους θεσμούς και τη δικαιοσύνη.

Στην ερώτηση αν ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης ο κ. Τσίπρας είπε ότι το κόμμα του ζητά την προσφυγή στον λαό για πολλούς λόγους, κυρίως γιατί η κυβέρνηση εξυπηρετεί ντόπια και ξένα συμφέροντα, επειδή υπάρχει δυσαρμονία λαϊκής βούλησης και βουλής, σημειώνοντας ότι το κόμμα του ζητά προσφυγή σε εκλογές εδώ και καιρό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ούτε θα κρίνει αν οι δικαστές ενήργησαν όπως περιγράφει ο κ. Μπαλτάκος και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους δικαστές.

Επίσης, αναφερόμενος στην ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της άρσης της ασυλίας βουλευτών της ΧΑ, τόνισε ότι όταν η δικαιοσύνη ζητά από την βουλή να άρει την ασυλία για διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, είχαμε υποχρέωση να άρουμε την ασυλία, όταν μάλιστα ξέρουμε ότι δεν είναι μέλη εξωραϊστικού συλλόγου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή