Παραιτήσεις ζήτησε ο Τσίπρας

Παραιτήσεις ζήτησε ο Τσίπρας

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Χ. Αθανασίου και Ν. Δένδια, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε διακαναλική τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε χθες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τη συνομιλία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη «δεν μπορούν ούτε ώρα να παραμείνουν» στην κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε, επίσης, ότι για το θέμα θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός, ενώ η υπόθεση θα πρέπει να εξεταστεί σε βάθος και ως προς το πολιτικό και ως προς το θεσμικό σκέλος της. Χαρακτήρισε την όλη υπόθεση ως επιβεβαιωτική των καταγγελιών εδώ και καιρό του κόμματός του για «εκλεκτικές συγγένειες» της Χρυσής Αυγής και για διαρκή δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ κυβέρνησης και Χ.Α., καθώς, όπως είπε, ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι τυχαίο πρόσωπο, αλλά στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και γενικός γραμματέας της κυβέρνησης.

Είχε προηγηθεί, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της υποκλαπείσας συνομιλίας, ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο αναφερόταν ότι «το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να αποπέμψει τον κ. Μπαλτάκο». Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, επίσης, να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης, χαρακτηρίζοντας «υπόλογους» τους κ. Δένδια και Αθανασίου και καλώντας τους να δώσουν εξηγήσεις, όπως και τον πρωθυπουργό. Χαρακτήρισε, δε, τα όσα αποκαλύφθηκαν ως πλήρη επιβεβαίωση «των τοποθετήσεων του ΣΥΡΙΖΑ για κυβερνητική συνενοχή στην άνοδο του νεοναζιστικού φαινομένου, χωρίς όμως να αθωώνεται επ’ ουδενί μια εγκληματική οργάνωση, που χρησιμοποιεί μεθόδους μαφίας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Παπαδημούλης, έκανε λόγο για «ανοικτή ομολογία αντιδημοκρατικών πράξεων και μεθοδεύσεων» και πρόσθεσε ότι «άμεσα πρέπει να γίνει συζήτηση στη Βουλή, με την παρουσία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας», καθώς, όπως τόνισε, «υπάρχει κατακραυγή και απαίτηση για δημοκρατία, διαφάνεια, πραγματική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και καθαρή κόκκινη γραμμή απέναντι στην εγκληματική δράση των νεοναζί».

Ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στη συνέντευξή του στις ευρωεκλογές, δήλωσε ότι βασικός στόχος είναι να είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ «έστω και με μία ψήφο», πρόσθεσε, ωστόσο, ότι όσο πιο μεγάλη είναι η διαφορά, «τόσο πιο γρήγορα θα φύγει η κυβέρνηση». Εμφανίσθηκε, επίσης, επιφυλακτικός ως προς την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων, κυρίως, όπως είπε, εξαιτίας της άρνησης των πολιτών να απαντήσουν. Απαντώντας σε ερώτηση για την ενότητα της Αριστεράς, είπε ότι η ΔΗΜΑΡ και κυρίως ο κ. Φ. Κουβέλης βρίσκεται σε στρατηγικό δίλημμα αν θα αποφασίσει να συνεχίσει να είναι χρήσιμο το κόμμα σε ένα σύστημα που καταρρέει ή θα επιστρέψει στην κοίτη του, κάτι στο οποίο ο ίδιος ο κ. Κουβέλης θα πρέπει να απαντήσει. Δήλωσε, δε, ότι εκπλήσσεται δυσάρεστα από τη στάση του ΚΚΕ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απέδωσε στον Περισσό «καιροσκοπική αντιμετώπιση» των εξελίξεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή