Σύσκεψη στήριξης Γ. Κουμουτσάκου

Σύσκεψη στήριξης Γ. Κουμουτσάκου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός ήχησε χθες στη Συγγρού, μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που φέρουν τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Κουμουτσάκο μακριά από τις πρώτες θέσεις που οδηγούν στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς συγκάλεσε χθες ευρεία σύσκεψη στα κομματικά γραφεία, με τη συμμετοχή του γραμματέα Ανδ. Παπαμιμίκου και βουλευτών της Α΄, Β΄ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο τη στήριξη του υποψήφιου περιφερειάρχη. Παρά το γεγονός ότι, λίγο έως πολύ, οι περισσότεροι εκ των συμμετεχόντων εμφανίστηκαν πρόθυμοι να στηρίξουν, μένει να αποδειχθεί αν τόσο η χθεσινή σύσκεψη, όσο και αυτή που είχε πραγματοποιηθεί, προ ημερών, στο Μαξίμου με αντικείμενο τη στήριξη του κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου, θα φέρουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Διότι, όπως αναγνωρίζουν έμπειρα πολιτικά στελέχη, οι κ. Γ. Κουμουτσάκος και Α. Σπηλιωτόπουλος δίνουν μία μοναχική μάχη, καθώς το πολιτικό προσωπικό εμφανίζεται από απρόθυμο έως αποστασιοποιημένο. Οπως σχολίαζε, χθες, έμπειρος κοινοβουλευτικός, αποτυπώνοντας το κλίμα μεταξύ των βουλευτών και των κομματικών στελεχών, «είναι δύσκολοι οι καιροί και οι περισσότεροι λειτουργούν στη λογική ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Ωστόσο, το διακύβευμα της επικείμενης εκλογής δεν περιορίζεται στην επίδοση του κ. Κουμουτσάκου. Διότι είναι σαφές πως αν τελικά δεν κατορθώσει να διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδο στον δεύτερο γύρο, το πλήγμα θα είναι καίριο για το κυβερνών κόμμα και την προσπάθειά του να αξιοποιήσει πολιτικά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πάντως, ο ίδιος ο κ. Κουμουτσάκος εμφανίστηκε χθες απολύτως επικεντρωμένος στη μάχη της Περιφέρειας. «Στρατεύτηκα μετά μία τιμητική πρόσκληση του πρωθυπουργού 60 ημέρες πριν από τις κάλπες… και τώρα να μου το ζητούσε θα το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη» επεσήμανε σε συγκέντρωση ετεροδημοτών που ακολούθησε τη σύσκεψη στα γραφεία της Συγγρού. Στόχος του απερχόμενου ευρωβουλευτή, που ανακηρύχθηκε μεταξύ των κορυφαίων του 2013, είναι να αυξήσει σημαντικά την αναγνωρισιμότητά του, αλλά και να επιτύχει ένα δύσκολο στόχο: να ξεπεράσει εκλογικά την κ. Ρένα Δούρου μέσω του περιορισμού της επιρροής του νυν περιφερειάρχη και εκλεκτού αρκετών γαλάζιων αυτοδιοικητικών Γ. Σγουρού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή